Ledenvereniging Thebe Extra helpt inwonersinitiatieven verder op weg

Bent u betrokken bij een (nieuw) initiatief in uw buurt op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen? Ledenvereniging Thebe Extra beschikt over de expertise en het netwerk om u te helpen uw inwonersinitiatief vleugels te geven. Zijn er bijvoorbeeld plannen om mensen te helpen hun sociale netwerk te vergroten? Of om mensen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen? Bijvoorbeeld een maandelijks etentje met buurtbewoners, een wandelgroepje, een klusgroep, telefooncirkel of een gezellig huiskamerconcert? Met deze, en nog veel meer plannen en ideeën kunnen wij u wellicht helpen.

Maak uw ideeën en plannen kenbaar aan ons. Mensen zoals u zijn van onschatbare waarde. U verbetert de leefbaarheid in uw buurt – hoe groot of klein uw initiatief ook is – samen met Ledenvereniging Thebe Extra. We helpen zowel inwonersinitiatieven in de opstartfase als bestaande kleine en grotere initiatieven. Zowel met kennis als financiële middelen.

 

We helpen je initiatief verder op weg

Samen kunnen we kijken naar waar bewoners behoefte aan hebben en met welke andere organisaties kan worden samengewerkt. Hoe kun je het beste communiceren met de bewoners? Allemaal vragen die u niet in uw eentje hoeft te beantwoorden! Lees in onze folder wat we nog meer voor u kunnen betekenen.

Financiële steun voor uw initiatief

Middels het Stimuleringsfonds bieden wij eenmalige financiële steun aan projecten die de leefbaarheid in uw buurt vergroten of mensen bij elkaar brengen. Iedere maand kennen we financiële steun toe om initatieven vooruit te helpen. Voor alle mogelijkheden en voorwaarden kunt u kijken op onze pagina over het Stimuleringsfonds.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Een initiatief om een ander te helpen hoeft helemaal niet groot te zijn. Zelf een initiatief starten is niet alleen waardevol voor de ander, maar geeft ook veel voldoening. Maar het kan lastig zijn om te bedenken wat bij u en uw buurt past. Wilt u ook iets doen voor een ander maar weet u nog niet precies wat? Bekijk dan ter inspiratie enkele voorbeelden.

U staat er niet alleen voor!

Heeft u als (nieuw) initiatief extra hulp nodig? Verschillende maatschappelijke (netwerk)organisaties staan voor u klaar en helpen u graag verder op weg. Het betreft zowel regionale als landelijke organisaties. Ook zijn er interessante informatiebronnen beschikbaar waar u als initiatiefnemer uw voordeel mee kunt doen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wij hopen u met onze nieuwsbrief voor inwonersinitiatieven in Midden- en West-Brabant te inspireren en enthousiast te maken. Dit doen we door kennis en verhalen van anderen te delen. Deze nieuwsbrief komt minimaal 1 keer per 2 maanden uit en is bestemd voor vrijwilligers die zich actief inzetten voor inwonersinitiatieven, betrokken professionals in welzijn, zorg en wonen, medewerkers van gemeenten, en overige geïnteresseerden.


Contact

Neem contact met ons op via telefoonnummer 088 – 374 75 76 of stuur een e-mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl