Gemeente Geertruidenberg

Het feest van Fenne

Een initiatief in Geertruidenberg dat mensen met een smalle beurs de mogelijkheid geeft ook speelgoed aan te schaffen… voor hun eigen kinderen of voor dat klasgenootje dat een kinderfeestje geeft.

Van afgedankt speelgoedolifantje...

… naar een schatkamer aan speelgoed!

“Tijdens een wandeling vonden mijn dochter Tessa en ik een gehavend speelgoedolifantje op straat. Het stond zo zielig in de kou dat we het meenamen. Tessa knapte het op en gaf het de naam Fenne. Dat betekent eerlijke, moedige strijder. Fenne bracht ons op een idee: afgedankt speelgoed een tweede leven geven om er kinderen blij mee te maken. Zo ontstond ‘Het feest van Fenne’…”
.
We zamelen speelgoed in voor kinderen tot 12 jaar van ouders met een smalle beurs in de gemeente Geertruidenberg. Ze kunnen zich bij ons aanmelden. Dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra maakten we onder andere een flyer en een kleurplaat om de doelgroep te bereiken. We merken wel dat het voor ouders een hele stap is. We hadden het vroeger zelf ook financieel niet breed. Cadeautjes waren in die tijd zeker niet vanzelfsprekend. Juist daarom hopen we dat we veel kinderen blij mogen maken.

.
Aan de donatiekant loopt het ontzettend goed. Alleen… waar laten we al dat speelgoed? De Veerse toren, de watertoren van Raamsdonksveer stelde opslagruimte ter beschikking. Daar maken we de ‘schatkamer van Fenne’ waar de kinderen in de decembermaand hun cadeautjes mogen uitzoeken. Een professioneel bedrijf zorgt belangeloos voor de aankleding. We willen er ook voor andere momenten zijn. Een kind kan dan bijvoorbeeld een cadeautje uitzoeken, zodat het wél naar het verjaarspartijtje van een klasgenoot kan. Voor de toekomst zijn we nog wel op zoek naar een vaste locatie.
.
Doneren of aanmelden?
Dat maakt het feest compleet! Stuur een een e-mail om uw donatie of aanmelding kenbaar te maken.
.
Stuur een e-mail
.
.

Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76