Activiteiten- agendavan Thebe Extra

Een overzicht van beurzen, informatiemarkten, evenementen en ledenavonden

Agenda

 

Ledenvereniging Thebe Extra organiseert regelmatig ledenavonden over thema’s als veilig wonen, digitale veiligheid, langer zelfstandig thuis, de overgang, positieve gezondheid, mantelzorg etc. Daarnaast staan wij op diverse beurzen en informatiemarkten in ons werkgebied Midden- en West-Brabant. Hieronder vindt u onze agenda.

Hier vindt u ons

Bekijk hier waar wij aanwezig zijn de komende tijd. U bent van harte welkom!

21 september: Grip op je geld, grip op je leven
Ledenavond in Goirle

Het leven wordt duurder. Financiële problemen liggen op de loer. Wilt u weten wat armoede met mensen doet en wat u kunt doen om financieel fit te blijven? Kom naar de ledenavond ‘Grip op je geld, grip op je leven’! Op deze avond neemt Ralf Embrechts, armoedebestrijder en mede-oprichter van de Quiet 500 (tegenhanger van Quote 500) u mee in zijn inspirerende verhaal over armoede en geld. Ledenconsulent Luuk van Thebe Extra geeft aanvullend praktische tips over geld en besparen. Ook zijn er diverse gastsprekers die hun persoonlijke verhaal met u delen. Uiteraard nodigen we het publiek uit om actief deel te nemen.

Dit evenement is gratis.

Locatie: CC Jan van Besouw
Plaats: Goirle
Datum: donderdag 21 september 2023
Tijd: 19.30 – 22.00 uur

> Meer informatie & aanmelden

 

7 oktober 2023 Tilburg
60+ beurs

Op zaterdag 7 oktober vindt de 21e editie van de 60+ beurs plaats in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg. Het thema is actief blijven in combinatie met ouder worden. Er is een gevarieerd en interactief programma opgezet. Naast de gebruikelijke stands zijn er gratis workshops en presentaties. Inschrijven voor de workshops kan op de beurs zelf. Entree is gratis.

Locatie: Wijkcentrum De Symfonie
Plaats: Eilenbergstraat 250, Tilburg
Datum: zaterdag 7 oktober
Tijd: 10.00 – 16.00 uur

10 oktober 2023: Hoe blijf ik in balans als mantelzorger?
Bijeenkomst in Sprang-Capelle

Het is fijn om te zorgen voor een ander die hulp nodig heeft. Dat doe je uit liefde. Maar het is ook belangrijk om goed voor uzelf te blijven zorgen. Want als u niet goed voor uzelf zorgt kunt u ook niet voor een ander zorgen.

Wat vindt u belangrijk in het leven? Wat maakt u gelukkig? Wat bepaalt of u zich goed voelt? En welke rol kan positieve gezondheid hierin spelen? Ledenconsulent Luuk Touw van Ledenvereniging Thebe Extra en gezondheidsprofessional Monique van Heesch-Webers vertellen erover en gaan met u in gesprek. De entree is gratis.

Cadeautje voor de mantelzorger
Alle aanwezigen ontvangen gratis het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ van Maria Grijpma. Een boek vol inspiratie, steun, troost en praktische suggesties.

Locatie: Cultuurcentrum Zidewinde, Julianalaan 1
Plaats: Sprang-Capelle
Datum: dinsdag 10 oktober 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

> Meer informatie & aanmelden

Overzicht spreekuren ledenconsulenten
Medipoint Thuiszorgwinkels

Onze ledenconsulenten houden spreekuur in de Medipoint Thuiszorgwinkels in Breda, Oosterhout, Tilburg en Waalwijk. Hier kunt u een ledenconsulent persoonlijk spreken voor advies of vragen over wonen, zorg en welzijn.

Meer informatie

 

Wekelijks spreekuur ledenconsulent in Oosterhout
Centrum voor Wonen en Welzijn

Ledenconsulent Dorien is wekelijks aanwezig in het Centrum voor Wonen en Welzijn voor de inwoners van de gemeente Oosterhout om vragen te beantwoorden, te helpen en te ondersteunen waar ze kan. Bijvoorbeeld vragen als: ‘Hoe kan ik het beste voor mijn vader zorgen nu ze vergeetachtig wordt?”, “Is mijn woning toekomstbestendig ingericht?” of: “Waar ontmoet je op mijn leeftijd mensen om samen iets te ondernemen?” kunt u hier persoonlijk stellen. 

Locatie: Kerkstraat 19 in het Centrum voor Wonen en Welzijn
Plaats: Oosterhout
Datum: Elke woensdag vanaf 1 februari 2023
Tijd: 09.00 – 13.00 uur

Wekelijks spreekuur ledenconsulent in Goirle
Donderdagochtendplein bibliotheek

Ledenconsulent Brigitte staat tijdens het Donderdagochtendplein in de bibliotheek klaar voor de inwoners van de gemeente Goirle om vragen te beantwoorden, te helpen en te ondersteunen waar ze kan. Bijvoorbeeld vragen als: ‘Hoe kan ik het beste voor mijn moeder zorgen nu ze vergeetachtig wordt?”, “Is mijn woning toekomstbestendig ingericht?” of: “Waar ontmoet je op mijn leeftijd mensen om samen iets te ondernemen?” kunt u hier persoonlijk stellen. Ook andere welzijnsorganisaties zijn deze ochtend hier te vinden.

Locatie: Bibliotheek Goirle
Plaats: Goirle
Datum: Elke donderdag
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

088 374 75 76