Over Leden-
vereniging
Thebe Extra

Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar

Over ons

 

Vindt u het belangrijk om beter voor uzelf te zorgen? Ledenvereniging Thebe Extra ondersteunt u daar graag bij. En ook als u voor iemand anders zorgt. Onze maatschappij gaat steeds meer uit van de zelfstandigheid van mensen. We worden minder begeleid en ondersteund vanuit (zorg)organisaties. Er wordt, meer dan vroeger, van ons verwacht dat we zelf zoeken naar wat goed voor ons is. En tegelijkertijd willen we zélf ook meer bepalen hoe we ons leven leiden. Thebe Extra loopt samen met u op, bijvoorbeeld door het geven van advies, het organiseren van activiteiten (zowel ontspannende als informatieve), cursussen en het aanbieden van diverse diensten op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid.

Wat doen wij

Mensen hebben in de verschillende fases van hun leven wisselende behoeften. Bij Thebe Extra is iedereen welkom, of u nu jong of wat ouder bent, fit en gezond of iets mankeert. Wij zijn er voor iedereen die fit en gezond wil leven, graag anderen ontmoet of gezond en fijn ouder wil worden. En ook als u zorgt voor een ander, iets wil betekenen in uw buurt of veilig en prettig wil wonen. Tenslotte kan Thebe Extra u helpen geld te besparen, bijvoorbeeld door de kortingen op diensten en uitjes. Wij werken met heel veel andere organisaties samen. Hierbij kunt u denken aan zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en heel veel aanbieders van diensten (denk bijvoorbeeld aan een aan-huis-dienst als de maaltijdenservice).

Ledenconsulenten: uw persoonlijke adviseurs

Op onze website, in ons magazine Leefstijl (gratis voor leden) en via onze sociale media vindt u veel informatie en inspiratie die u kan ondersteunen. Behoefte aan persoonlijk advies of informatie, bijvoorbeeld over hoe u uw huis veiliger kunt maken, gezond(er) kunt leven of anderen in uw omgeving kunt ondersteunen? Onze ledenconsulenten staan voor u klaar. Zij hebben een uitgebreid netwerk en erg veel kennis op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid. Samen met u zoeken zij naar antwoord op uw vraag. U kunt hen telefonisch bereiken, maar ook een afspraak bij u thuis is mogelijk. Gratis voor leden!

Ledenconsulenten

Samen aan
de slag

Wij geloven sterk in de kracht van het samen doen. Kleinschalige initiatieven van leden ondersteunen wij dan ook van harte. Daarbij gaat het om ideeën die het wonen in een wijk leuker, fijner en gezelliger maken. Die eenzaamheid tegengaan en zorgen voor meer ontmoetingen in de buurt. Soms is bepaalde kennis daarbij handig, maar niet aanwezig. Of er is geld nodig. Onze ledenconsulenten denken graag met u mee en kunnen u (onder bepaalde voorwaarden) financieel steunen! U kunt ook bij hen terecht voor inspirerende voorbeelden van andere initiatieven of om in contact te komen met anderen die initiatieven hebben opgezet. Zo delen we samen veel kennis. Ook is er het Stimuleringsfonds Thebe Extra, waarop u een beroep kunt doen. Hier zijn al vele prachtige initiatieven uit voortgekomen, die zorgen voor meer contacten en verbondenheid tussen mensen. Met uw lidmaatschap steunt u deze initiatieven.

Over ons

Bekijk de agenda

Ledenvereniging Thebe Extra staat regelmatig op beurzen en informatiemarkten in de regio Midden- en West-Brabant. Ook organiseren wij ledenmiddagen en -avonden over diverse thema’s binnen wonen, welzijn en gezondheid zoals veilig wonen, langer zelfstandig thuis, mantelzorg, de overgang en nog veel meer actuele onderwerpen.

De ledenraad

Alle leden samen vormen de organisatie. De Ledenraad is dan ook het hoogste orgaan binnen de vereniging. Deze raad bestaat uit maximaal veertig personen die een afspiegeling vormen van het ledenbestand. Zij kiezen uit hun midden de Raad van Toezicht die op hun beurt een bestuurder aangesteld heeft die belast is met de dagelijkse leiding van de coöperatie.

 

In de focusgroepen zijn zowel ledenraadsleden als medewerkers vertegenwoordigd. Deze focusgroepen spelen een belangrijke rol bij Ledenvereniging Thebe Extra. Op verschillende vlakken bepalen zij de inhoud van de organisatie. De acties en ideeën die voortkomen uit de werkgroepen worden mede uitgevoerd door het team medewerkers.

De Raad van Toezicht

Marie-Jeanne Boltong

Functie: voorzitter van de Raad van Toezicht
Plaats: Breda

Puck Gerris

Functie: lid van de Raad van Toezicht
Plaats: Oisterwijk

Ralph Otte

Functie: lid van de Raad van Toezicht
Plaats: Roosendaal

Ledenraads-
leden

Bekijk wie er actief is bij u in de buurt. Heeft u interesse in deelname in de ledenraad of heeft u hier vragen over? Bekijk de vacature

Bavel

Cees Mattijssen

Berkel-Enschot

Ingrid Verhagen

Chaam

Petra Verhoeven

Dongen

Marius van der Heijden
Marie-Elle Horsten-den Reijer
Marjolein Gerritsen

Drunen

Wim van Engeland

Elshout

Anne-Marie Rombouts

Goirle

Hennie de Bruijn

Hilvarenbeek

Rob van Buuren

Loon op Zand

Lianne Schultze

Oosterhout

Rose-Marie de Klerk-Wouters

Raamsdonk

Patricia Brunklaus
Theo Kuijpers

Rijsbergen

Marian van de Wassenberg

Standdaarbuiten

Maarten Oostdijk

Tilburg

Monic Janssen
Ivan Otten

Woudrichem

Kees Braat

Meer over Thebe Extra


Jaarverslag

Het jaarverslag geeft een weergave van een aantal van onze activiteiten in het afgelopen jaar.

Ledenpanel

Wat houdt u bezig? Waar heeft u behoefte aan? Wij willen het graag weten!

Vacatures

Wij zoeken nieuwe ledenraadsleden!

Historie

Een eeuw terug was er in Brabant veel armoede. Door slechte hygiëne lagen ziekten op de loer en stierven veel baby’s. Een wet moest besmettelijke ziekten bestrijden, maar door gebrek aan kennis en geld bij de gemeenten kwam van de uitvoering weinig terecht.

Burgemeesters, notarissen, plaatselijke dokters en geestelijk adviseurs gingen samenwerken. Zo ontstonden de eerste kruisverenigingen. Mensen konden lid worden en gebruikmaken van verschillende diensten, zoals cursussen voor moeders, kraamzorg, ziekenverzorging aan huis, verpleging van tuberculosepatiënten en het lenen van verpleegartikelen. Deze lokale kruisverenigingen zoals de Tilburgse Kruisvereniging en Regionale Kruisvereniging Midden-Brabant zijn later verenigd in Ledenvereniging Thebe Extra. Ledenvereniging Thebe Extra is uiteindelijk ontstaan uit zorgorganisatie Thebe. Lees hier meer daarover.

Door de jaren heen kwamen er nieuwe wetten en hadden mensen andere zorgbehoeften. Als u nu hulpvragen heeft, kunt u voor het één hier terecht en voor het ander weer daar. Best ingewikkeld soms… Ledenvereniging Thebe Extra biedt zelf geen zorg, maar zorgt wel voor vele extra’s. 

Zo wijzen onze ledenconsulenten u graag de weg naar de juiste aanbieders op het gebied van leven, gezondheid, wonen, welzijn en welbevinden. Het is de laatste jaren steeds belangrijker dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En vaak wíllen ze dat zelf ook. Familie speelt een grotere rol. Voor niet-professionele hulp valt men eerst terug op mensen in de directe omgeving: de mantelzorgers. De inzet van vrijwilligers is ook onmisbaar. Ledenvereniging Thebe Extra helpt ook een handje, bijvoorbeeld met onze handige aan-huis-diensten.

En wist u dat wij net als de kruisverenigingen van 100 jaar terug ook cursussen aanbieden? Een compleet overzicht van ons aanbod vindt u op deze website. Een aanbod met een lange geschiedenis en waar u ook in de toekomst op kunt blijven rekenen!

088 374 75 76