Ledenvereniging Thebe Extra: wie zijn wij?

Ledenvereniging Thebe Extra wijst de weg op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen. Wij hebben ruim 105.000 leden (huishoudens) in ons werkgebied, West- en Midden-Brabant. Wij leveren geen zorg, maar wel vele extra’s, hier onder leest u daar meer over. Wilt u meer weten over het ontstaan van onze ledenvereniging? Klik dan hier.

Omdat er zoveel leden zijn, weten vele samenwerkingspartners ons te vinden. Zo zijn wij een serieuze gesprekspartner van onder meer gemeenten, welzijnsinstellingen en zorgorganisaties. Ook maakt dit hoge ledenaantal het mogelijk om vele kortingen bij externe partijen te bedingen. Bijvoorbeeld als het gaat om een dagje uit (denk aan Beekse Bergen, rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw in de Biesbosch, diverse theaters enzovoort). Maar ook op het gebied van onder meer zorgverzekeringen en fitness kunnen wij onze leden flinke kortingen bieden. Verder kunnen leden bij ons terecht voor diverse aan-huis diensten. Enkele voorbeelden zijn de kapper, de pedicure en een hulpstudent die u helpt met alle klussen in en om het huis.

Alle leden ontvangen het kwartaalmagazine Leefstijl en zij kunnen zich bovendien inschrijven voor onze gratis, 2 maandelijkse digitale nieuwsbrief. Ledenvereniging Thebe Extra heeft een Facebookpagina en is ook op Instagram en Twitter actief.

De ledenconsulenten

Onze ledenconsulenten zijn een vraagbaak voor leden die meer willen weten over onze diensten, maar ook over allerlei zaken op het gebied van welzijn, zorg en zelfstandig thuis blijven wonen. Zij zijn alle werkdagen telefonisch en per e-mail bereikbaar, verzorgen informatiebijeenkomsten en leggen huisbezoeken af. Bij dit laatste kijken zij samen met de leden hoe zij zo veilig en lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen

 

Lokaal actief

Ledenvereniging Thebe Extra wil dus dichtbij haar leden staan en betrokken zijn. Dat blijkt ook uit de rol die de ledenvereniging speelt in diverse dorpscoöperaties, lokale burgerinitiatieven en andere samenwerkingsverbanden. Die betrokkenheid blijkt verder uit het bestaan van het Stimuleringsfonds Thebe Extra: een fonds waarbij iedereen kan aankloppen met een idee voor een project dat de samenhang of het welzijn in een buurt of wijk bevordert. Met regelmaat worden aan geselecteerde en goedgekeurde projecten financiële bijdragen gedaan.

Iedereen is welkom

Het lidmaatschap van Ledenvereniging Thebe Extra is voor iedereen interessant: jong en oud, ziek of gezond, iedereen is welkom en zal iets van zijn of haar gading kunnen vinden. Leden betalen slechts € 16,- per jaar (bij betaling per factuur € 17,-). Hiermee zijn alle inwonende gezinsleden lid en kan iedereen in het gezin gebruik maken van alle diensten, voordelen en ondersteuning. Voor veel van onze diensten en services geldt: hoe langer lid, hoe hoger de korting is.

Vrijwilligers en personeel

Het (vrijwilligers)bestuur van Ledenvereniging Thebe Extra is zich bewust van wat er (landelijk, regionaal en lokaal) speelt op het gebied van welzijn en zorg, beschikt over de nodige expertise, denkt graag mee en is goed in het leggen van verbindingen. De ledenraad, bestaande uit ongeveer 25 vrijwilligers, bepaalt het beleid van de ledenvereniging en de inhoud van het ledenpakket. Daarnaast zijn 17 medewerkers in dienst van Ledenvereniging Thebe Extra, waaronder de al eerder genoemde ledenconsulenten en mensen voor de ledenadministratie.

Lid worden

Een lidmaatschap van Thebe Extra biedt u talloze voordelen!