Ledenconsulenten

Leden-
consulenten

Vragen over mantelzorg, veilig wonen of heeft u woonadvies nodig omdat u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen? De ledenconsulenten helpen u graag. Gratis voor leden!

Behoefte aan persoonlijk advies of informatie, bijvoorbeeld over hoe u uw huis veiliger kunt maken, gezond(er) kunt leven of anderen in uw omgeving kunt ondersteunen? Of hulp nodig bij de mantelzorg omdat het toch wel erg zwaar wordt? De ledenconsulenten staan voor u klaar met raad en daad!

Advies en informatie

De ledenconsulenten hebben een uitgebreid netwerk en veel kennis op het gebied van wonen, welzijn en gezondheid. Wij zoeken samen met u naar antwoord op uw vraag. U kunt ons telefonisch bereiken, maar ook een afspraak bij u thuis is mogelijk. 

Ledenconsulent
Dorien

Spreekuur ledenconsulenten

Wilt u liever een ledenconsulent persoonlijk spreken? Bezoek dan het spreekuur die de ledenconsulenten houden op diverse locaties in Breda, Goirle, Oosterhout, Tilburg en Waalwijk.

Bekijk hier wanneer het spreekuur is

 

Woonadvies

U kunt als Thebe Extra-lid altijd terecht bij onze ledenconsulent voor een informatief gesprek op het gebied van comfortabel en veilig wonen en langer zelfstandig thuis. De ledenconsulenten leggen hiervoor huisbezoeken af voor een woonadvies op maat. Deze dienst is gratis voor leden.

Ledenconsulenten
Brigitte

Mantelzorgadvies

Bent u mantelzorger en heeft u vragen of ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact op met één van onze ledenconsulenten, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00. Bel ons op 088 374 75 76 of stuur een mail. 

Ledenconsulent
Mariëlle

Contact met ons

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 15.00. Bel ons op 088 374 75 76 of stuur een mail.

Ledenconsulent
Luuk

Veelgestelde vragen

Wat voor vragen stellen leden aan ons? Hier een greep uit de vele vragen die we dagelijks krijgen. Met de antwoorden erbij!

Ik heb huishoudelijke hulp nodig. Hoe regel ik dat?

Hulp in de huishouding kunt u aanvragen bij uw gemeente (een WMO-loket, wijk-/buurtteam of via het algemeen telefoonnummer van uw gemeente). De gemeente bepaalt of u de huishoudelijke hulp echt nodig heeft en zo ja, voor hoeveel uren in de week. Leden van Ledenvereniging Thebe Extra kunnen een beroep doen op particuliere huishoudelijke hulp via verschillende samenwerkingspartners. Wilt u via ons huishoudelijke hulp aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Ik kan niet meer goed uit bed komen. Hebben jullie daar handige hulpmiddelen voor?

In de Medipoint thuiszorgwinkel kunt u terecht voor het lenen, kopen (met Thebe Extra-korting) of huren van hulpmiddelen. Hier vindt u de dichtstbijzijnde winkel van Medipoint. Daarnaast kunt u eventueel een ergotherapeut inschakelen.

Mijn moeder komt uit het ziekenhuis en ik moet van alles voor haar regelen maar ik woon elders in het land. Hoe moet dat nu?

Als er thuis persoonlijke verzorging nodig is, wordt dit vaak vanuit het ziekenhuis door de transferverpleegkundige geregeld. Onze ledenconsulent kan met u meedenken over (tijdelijke) hulpmiddelen, (tijdelijk) maaltijden aan huis, het mogelijk inschakelen van een mantelzorgmakelaar, Saar aan huis etc.

Ik wil graag andere mensen ontmoeten, kunnen jullie mij helpen?

Thebe Extra organiseert leuke dagtochten, uitjes en ledendagen waar u andere leden kunt ontmoeten. U leest hierover in ons magazine Leefstijl of neem eens contact op met onze ledenconsulenten, zij kunnen u daar veel meer over vertellen. Ook kijken zij met u mee naar activiteiten en initiatieven die in uw omgeving georganiseerd worden door bijvoorbeeld buurtverenigingen en welzijnsorganisaties.

Hoe vraag ik zorg aan en wat zijn de kosten daarvan?

Voor verpleging en verzorging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt zelf contact opnemen met een zorgaanbieder om de zorg te regelen. Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u en eventueel uw arts welke zorg u precies nodig heeft.

Mijn vader wordt steeds meer hulpbehoevend, waar klop ik aan?

De weg in zorgland kan verwarrend zijn. Gelukkig zijn er veel mensen die u kunnen helpen. U staat er niet alleen voor. U kunt natuurlijk contact opnemen met de ledenconsulenten van Thebe Extra. Wij adviseren en verwijzen u door. Daarnaast is er ook het Kennisloket van VGZ. Deze zorgadviseurs geven antwoord op uw vragen en helpen u met het regelen van zaken die afgestemd zijn op uw situatie, wensen en behoeften. Hoe krijgt u grip op de wirwar aan mogelijkheden, regels en formulieren? De zorgadviseurs belt u gratis op telefoonnummer 088 131 1657. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent, helpen zij u graag.

088 374 75 76