Personenalarmering

Personen-
alarmering

Wat is het precies?

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is een service die speciaal is ontworpen om mensen in staat te stellen snel hulp in te roepen in geval van nood. Vooral voor ouderen, mensen met dementie of mensen met beperkingen die alleen wonen. Het omvat doorgaans het gebruik van een draagbaar apparaat, zoals een hanger of armband, dat verbonden is met een basisstation in huis of met een centrale meldkamer. Wanneer een noodsituatie zich voordoet, kun je met één druk op de knop direct contact maken met een hulpverlener of een vooraf ingestelde lijst van contactpersonen.

Het basisstation of de meldkamer ontvangt het signaal van het alarmapparaat en neemt onmiddellijk contact met je op om te beoordelen wat er aan de hand is. Afhankelijk van de ernst van de situatie kunnen ze medische hulp sturen, zoals een ambulance, of een familielid of buurman waarschuwen om te helpen.

Personenalarmering biedt gemoedsrust voor zowel jou als je familie, omdat het een snelle respons mogelijk maakt in geval van ongelukken, medische noodgevallen of andere noodsituaties. Het stelt je in staat om langer zelfstandig te blijven wonen, wetende dat hulp altijd binnen handbereik is. Bovendien kan het helpen om de angst voor isolatie te verminderen, omdat je weet dat je met een druk op de knop verbonden bent met hulp als dat nodig is.

De technologie achter personenalarmering evolueert voortdurend, met functies zoals GPS-tracking om je locatie te bepalen, valdetectie om automatisch een alarm te activeren als je valt, en tweerichtingscommunicatie om je in staat te stellen te communiceren met de hulpverlener via het alarmapparaat zelf. Deze innovaties verbeteren de effectiviteit en bruikbaarheid van personenalarmering en maken het een nog waardevoller instrument voor het behoud van je veiligheid en welzijn wanneer je zelfstandig woont.

Personenalarmering nodig?

Ledenvereniging Thebe Extra werkt samen met twee verschillende organisaties die allebei personenalarmering bieden.

Hello Buddy

Ledenvereniging Thebe Extra heeft een samenwerking met Hello 24/7 voor professionele personenalarmering via de Hello Buddy alarmknop. Leden van Thebe Extra ontvangen 10% korting op de aanschaf- en de maandelijkse abonnementskosten.

Hello Buddy Personenalarmering
10% korting

Personenalarmering Thebe

Ledenvereniging Thebe Extra heeft een samenwerking met Thebe. De personenalarmering van Thebe biedt zekerheid. Met één druk op het alarmknopje maak je contact met de meldcentrale van Thebe.

Personenalarmering

Verschillen personenalarmering

Twijfel je over welke personenalarmering je moet kiezen? Om je te helpen bij je keuze zetten we de verschillen in personenalarmering via Thebe en via Hello Buddy in een handig overzicht.

Soorten alarmeringen

Mobiele personenalarmering en personenalarmering met een thuisstation zijn twee verschillende benaderingen van persoonlijke veiligheidssystemen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Veelgestelde vragen over personenalarmering

Kan de sleutelkluis van Thebe Personenenalarmering gecombineerd worden met Hello Buddy?

Nee, dat kan niet. De sleutelkluis is een service alleen in combinatie met de personenalarmering van Thebe. Niet met andere personenalarmeringen zoals Hello Buddy.

Wat kost Hello Buddy?

De aanschaf van Hello Buddy is €85 inclusief aan- en afsluitkosten. Daarna is het € 33,- per maand. Deze prijzen zijn al inclusief de 10% ledenkorting.

Ik heb een vraag over Hello Buddy. Met wie kan ik contact opnemen?

Het telefoonnummer van de klantenservice van Hello 24/7 is: 085-80 85 222. U kunt hier terecht op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur.
Een e-mail sturen kan ook: vragen@hello247.nl.

Ik heb een vraag over personenalarmering via Thebe. Met wie kan ik contact opnemen?

Het telefoonnummer van Thebe is: 088-117 74 77. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen via 0900-8122.

Welke soorten personenalarmeringen zijn er?

Er is mobiele alarmering en alarmering via een thuisstation. In dit artikel over soorten alarmeringen leggen we het uit.

Hello 24/7 oprichter Arthur Clement

Wie is Hello 24/7?

Voor ons digitale magazine Leefstijl editie maart 2024 vertelt oprichter van Hello 24/7 Arthur Clement over de mantelzorgsupport die Hello 24/7 biedt.

088 374 75 76