Stimulerings-
fonds

Voor ondersteuning en financiële steun van maatschappelijke projecten en initiatieven.

Samen aan de slag

Ledenvereniging Thebe Extra gelooft sterk in de kracht van het samen doen. Kleinschalige initiatieven van leden ondersteunen wij dan ook van harte. Daarbij gaat het om ideeën die het wonen in een wijk leuker, fijner en gezelliger maken. Projecten die eenzaamheid tegengaan en zorgen voor meer ontmoetingen in de buurt. Wij helpen u graag dit voor elkaar te krijgen!

 

Bent u betrokken bij een (nieuw) initiatief in uw buurt op het gebied van welzijn, gezondheid en/of wonen en wilt u graag ondersteuning bij het opzetten of de uitvoering hiervan? Dan zijn er verschillende manieren waarop Thebe Extra u kan helpen. We zetten ze graag op een rij…


Stimuleringsfonds

Stimuleringsfonds

Doe een beroep op ons Stimuleringsfonds voor financiële steun aan maatschappelijke projecten.

Expertise en netwerk

Maak gebruik van onze ervaring, kennis en netwerk om uw lokale initiatief vleugels te geven.

Sponsoring

Meld uw evenement aan voor sponsoring en maak meer mogelijk voor de deelnemers of bezoekers.

.

Gerealiseerde projecten
Stimuleringsfonds

Doe een beroep op ons Stimuleringsfonds voor financiële steun aan maatschappelijke projecten.
Jaarlijks stellen wij een totaalbedrag van € 50.000,- beschikbaar om maatschappelijke projecten te stimuleren. Heeft u een goed idee wat de sociale verbinding, het welzijn en/of de leefbaarheid in de lokale samenleving bevordert en ontbreken de financiële middelen?

Met steun van het Stimuleringsfonds heeft ook uw project kans van slagen.

Hoe komt u in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit het Stimuleringsfonds?

Het Stimuleringsfonds kent een aantal spelregels en voorwaarden… neem deze goed door. Denkt u in aanmerking te komen, dien dan uw aanvraag in. Een beoordelingscommissie komt maandelijks bij elkaar om ingezonden projecten te beoordelen en uw aanvraag te behandelen. Mocht uw project niet in aanmerking komen voor financiële steun, zet dan gerust onze kennis en netwerk in. We hebben veel ervaring en denken graag mee!


Spelregels

Wilt u een aanvraag doen bij het Stimuleringsfonds van Thebe Extra? Lees dan eerst onze spelregels om te zien of uw project aan de voorwaarden voldoet.

Steun aanvragen

Heeft u de spelregels doorgelezen en wilt u een aanvraag doen voor een bijdrage uit ons Stimuleringsfonds, dat kan! Hiervoor vult u het formulier volledig in.
Sponsorprojecten

Zelf een project starten?

Heeft u plannen om een eigen project op te starten en bent u op zoek naar voorbeelden en inspiratie? Een hoop initiatieven ging u voor... bekijk ze hier!

Welke projecten?

Bij Thebe Extra inspireren, adviseren en verbinden we lokale initiatieven, zodat de kans op succes groter is. Denk hierbij aan activiteiten op het gebied van welzijn, zorg, cultuur, educatie, sport, leefbaarheid, positieve gezondheid en vitaliteit. Ook stimuleren en ondersteunen we projecten voor groepen die niet altijd mee kunnen doen in de samenleving. Weten welke initiatieven en projecten ondersteunen of ondersteund hebben? U bekijkt ze via de button hieronder.

.

Gerealiseerde projecten

.

Tips voor startende projecten

 • Ga in gesprek met inwoners
 • Verzamel mede-initiatiefnemers om u heen
 • Bepaal het bereik van uw initiatief
 • Zoek de samenwerking
 • Maak een plan van aanpak
 • Schakel Thebe Extra in voor advies en andere ondersteuning
 • Denk aan de promotie van uw initiatief
  .

  .

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe dus gerust een beroep op ze.  Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.
.
Bekijk ook onze veelgestelde vragen onderaan deze pagina!

.

Veelgestelde vragen Stimulerings-
fonds

Wat voor projecten en initiatieven ondersteunt het Stimuleringsfonds?

Met het Stimuleringsfonds ondersteunt Ledenvereniging Thebe Extra maatschappelijke projecten in ons werkgebied (Midden – en West-Brabant) die de sociale binding, ontmoeting, welzijn en/of leefbaarheid in de lokale samenleving bevorderen. Zo levert Thebe Extra een positieve bijdrage aan de zelfredzaamheid, veerkracht en het sociale netwerk van de inwoners.

Aan welke criteria dient een project of initiatief te voldoen?

Thebe Extra hanteert een aantal spelregels en criteria. We hebben ze op een rijtje gezet. Bekijk hier onze spelregels.

Hoe ziet de aanvraagprocedure eruit?

U kunt uw project aanmelden via het aanvraagformulier. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn, leest u door hier te klikken.

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

U kunt u project aanmelden door het aanvraagformulier in te vullen. Klik hier voor het formulier.

Wanneer moet een aanvraag uiterlijk ingediend zijn?

Iedere maand is er een aanvraagronde. U kunt uw aanvraag indienen voor de eerste van de maand. Daarna vindt de beoordeling plaats. Voor het einde van de daaropvolgende maand ontvangt u een reactie van de beoordelingscommissie. Meer daarover leest u op onze pagina ‘dien uw aanvraag in‘.

Welke plichten heb ik als mijn aanvraag wordt toegekend?

Welke plichten u als aanvrager heeft, vindt u op de pagina ‘spelregels‘.

Wie beoordeelt de aanvraag?

Een onafhankelijke commissie, die uit leden van onze ledenraad bestaat, beoordeelt de aanvraag.

088 374 75 76