Ondersteuning
Expertise en netwerk

Ervaring, kennis en het netwerk om lokale initiatieven vleugels te geven.

Een goed lokaal initiatief?

Heeft u een goed idee om uw eigen buurt, wijk of dorp leefbaarder te maken of eenzaamheid tegen te gaan? Ledenvereniging Thebe Extra is er voor u! Want wij geloven dat als je beter voor jezelf én voor elkaar zorgt… de wereld een beetje mooier kleurt. Daarom ondersteunen we u graag bij de concretisering van uw idee.

Wij zetten bestaande kennis, ervaring en middelen optimaal in om uw lokale initiatief vleugels te geven. Hierin worden wij gesterkt door ons stevige (in)formele netwerk…  bestaande uit partners, het lokale bedrijfsleven en andere initiatiefnemers.

.

Kennis en advies

Denkt u aan het opzetten van een maandelijks etentje met buurtbewoners, een gezamenlijke moestuin, een wandelgroepje, een klusgroep, een telefooncirkel of een gezellig huiskamerconcert… en weet u niet hoe dit aan te pakken? Neem dan contact op met Thebe Extra.

Samen onderzoeken we de behoefte en brengen eventuele samenwerkingspartners in kaart. Hoe kun je het beste organiseren, communiceren en uitvoeren? Vragen die u niet in uw eentje hoeft te beantwoorden…we helpen graag!

 

En we doen nog meer om te ondersteunen!

Zo organiseren we regelmatig bijeenkomsten of workshops waar we mensen of initiatiefnemers bij elkaar brengen… om te inspireren, van elkaar te leren en nieuwe verbindingen te leggen. Zo helpen we elkaar verder op weg. 


The Living
Museum

Een workshop waarbij initiatiefnemers in het zonnetje werden gezet... en aan de slag gingen met kwasten en verf.

Samen, voor elkaar
Made

Samen in gesprek over lokale initiatieven. Wat leeft er binnen de gemeente en waar is behoefte aan bij inwoners?

Samen, voor elkaar
Drimmelen

Naar elkaar omkijken... al varend gingen met elkaar in gesprek over waar nog kansen liggen.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe groot of klein uw initiatief ook is… samen met Ledenvereniging Thebe Extra maken we lokale initiatieven – zowel in de opstartfase als al bestaande kleine en grotere initiatieven – haalbaar en mogelijk. Maak uw ideeën en plannen kenbaar via: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl.

.

Financiële steun nodig of een aanvraag voor sponsoring doen?
Ook dat is wellicht mogelijk. We kunnen op verschillende manieren ondersteunen en zetten de mogelijkheden voor u op een rij:


Stimuleringsfonds

Stimuleringsfonds

Doe een beroep op ons Stimuleringsfonds voor financiële steun aan maatschappelijke projecten.

Expertise en netwerk

Maak gebruik van onze ervaring, kennis en netwerk om uw lokale initiatief vleugels te geven.

Sponsoring

Meld uw evenement aan voor sponsoring en maak meer mogelijk voor de deelnemers of bezoekers.

Goed voorbeeld doet volgen!

Een initiatief om een ander te helpen hoeft helemaal niet groot te zijn. Het zit vaak in de kleine dingen die zo waardevol zijn. Niet alleen voor de ander, het geeft ook voldoening voor jezelf. Wilt u graag iets voor anderen betekenen en vindt u het lastig om te bedenken wat bij u en uw buurt past? Bekijk dan ter inspiratie enkele voorbeelden.

.

Gerealiseerde projecten

.

Tips voor startende projecten

 • Ga in gesprek met inwoners
 • Verzamel mede-initiatiefnemers om u heen
 • Bepaal het bereik van uw initiatief
 • Zoek de samenwerking
 • Maak een plan van aanpak
 • Schakel Thebe Extra in voor advies en andere ondersteuning
 • Denk aan de promotie van uw initiatief
  .

  .

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Jolieke en Annemarieke, zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe dus gerust een beroep op ze.  Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.