Leden-bijeenkomst
samen, voor elkaar

Met bewoners van de gemeente Drimmelen in gesprek over lokale initiatieven.

Al varend in gesprek met elkaar

In februari 2023 gingen we al varend door de Biesbosch met leden en niet-leden in gesprek over wat er leeft binnen de gemeente Drimmelen. Welke initiatieven zijn er al en waar is nog ruimte om initiatieven op te pakken als het gaat over naar elkaar omkijken.

En wat een leuke ideeën leverde dat op. We benoemen er een paar:

Lease opa en oma
Het verbinden van kinderen zonder grootouders met ‘opa’s en oma’s’ zonder kleinkinderen.

Hond te leen
Honden verbinden, alleen begin je niet zo snel meer aan een (jonge) hond als je op leeftijd bent. Misschien kun je in de buurt een hond uitlaten, een tijdje voor oppas spelen of samen die trouwe viervoeter uitlaten.

Jong en oud verbinden
Breng in een wijk waar een school staat oudere mensen in contact met de kinderen. Bijvoorbeeld door samen een lunch te maken.

En zo kwamen er nog meer plannen boven tafel… samen wandelen, meer organiseren voor de jeugd en gaan twee deelnemers het netwerk in Terheijden in kaart brengen.

De olievlek begint zich dus te verspreiden… in gesprek gaan en ontdekken waar mogelijkheden liggen als het om lokale initiatieven gaat. En dat juichen we als Thebe Extra alleen maar toe. En dat niet alleen, daar waar we kunnen faciliteren we en leggen de verbindingen… want ons netwerk is groot. Dat delen we maar al te graag!
.
.
Terug naar het overzicht

 

 

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76