iKook koken en eten

Jong en oud samen aan de keukentafel.

iKook samen koken, samen eten

In Tilburg wonen veel alleenstaande ouderen. Ze hebben niet altijd vrienden of familie in de buurt om een praatje mee te maken. Daarom is er iKook, een gezellige activiteit die jong en oud samenbrengt aan de keukentafel. 

Eén keer in de maand helpen jongeren ouderen bij de voorbereiding van een heerlijk menu waar ze gezamenlijk van genieten. Eén van hen is Nina de Gronckel: “Naast mijn studie psychologie wilde ik graag vrijwilligerswerk doen. Carla van den Boer van zorgorganisatie De Wever keek met mij mee wat bij mij past. Met mensen werken, dat ligt mij wel. Zo kwam ik bij iKook terecht. Maandelijks ben ik met twee andere studentes in woonzorgcentrum De Bijsterstede en help ik de ouderen met de voorbereiding van de maaltijd. We snijden de groenten en schillen de aardappels. Een kok, ook vrijwilliger, maakt het eten klaar en dan eten we het samen op. Ondertussen praten we veel met elkaar, bijvoorbeeld over hoe onze week is geweest. Het zijn hele andere gesprekken dan die we met leeftijdsgenoten voeren”.

Riet Torremans (88) is één van de oudere deelnemers: “De medewerkers van De Wever vroegen of ik zin had om mee te doen met iKook. Dat had ik zeker. Nu zou ik het niet meer willen missen. Ook al ben ik geopereerd aan mijn hand en hoor ik niet zo goed, ik doe toch gewoon mee. We moeten er tenslotte samen wat van maken. Het is heel gezellig met elkaar en ik eet nog eens iets wat ik niet ken. We zijn nu met 12 of 13 mensen. Daar mogen er best nog wat meer bijkomen”.

Bijdrage Stimuleringsfonds
iKook kreeg een financiële bijdrage van € 2100 uit het Stimuleringsfonds van Thebe Extra. Kent u een kleinschalig maatschappelijk project in uw omgeving dat een financiële bijdrage kan gebruiken? Via www.thebe-extra.nl/stimuleringsfonds kunt u een aanvraag doen.

Meer informatie over iKook
E-mail: ikook@dewever.nl
Instagram: ikook_tilburg

 

.

Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76