Samen kunnen we meer

Een initiatief waarbij leerlingen van het Breda College maaltijden bereiden voor eenzame ouderen om te ontdekken of de horeca, dienstverlening of zorg bij ze past.  

Jong geleerd is oud gedaan!

Leerlingen van het speciaal voorgezet onderwijs die een half jaar lang een dag in de week stage lopen bij het Leger des Heils om te koken voor en te eten met eenzame ouderen. Zo snijdt het mes aan twee kanten… jongeren ontdekken of de horeca, dienstverlening of zorg hen ligt en de ouderen hebben klets met een generatie die anders in het leven staat en opgroeit in de wereld van nu.
.
Maaike Siemons – leraar ondersteuner aan het Breda College – vertelt:
.
“We zijn er de hele dag mee bezig. Het is belangrijk dat leerlingen op hygiëne letten… dus schort aan, haarnetje op, handen wassen. Dan krijgt ieder een taak. De één kookt, de ander maakt de groenten schoon en weer een derde maakt de toetjes. De leerlingen eten samen met de ouderen. Het onderling contact is belangrijk. En hoewel niet alle studenten evenveel kletsen, zijn de ouderen erg enthousiast. Ze zijn elke week blij dat de leerlingen komen en geven altijd aan dat ze van een lekkere maaltijd hebben genoten. Na afloop ruimen we alles weer op… dat hoort er ook bij! Na vier weken rouleren we en komen er weer anderen koken. Die afwisseling bevalt de oudere generatie ook goed”.
.
Praktijkervaring
In de keuken van het Leger des Heils ontbraken nog wat huishoudelijke dingen, zoals een keukenmachine, snijplanken, messen, was/droogcombinatie en een droogrek. Toen Maaike via via hoorde van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en de samenwerking met het Leger des Heils aangemeld voor financiële steun. Dat hebben we
gehonoreerd, waardoor er nu de beschikking is over allerlei goede materialen om mee te werken… en de dame die de winkel runt de vieze schorten niet meer zelf mee naar huis te nemen om ze te wassen. Hoe fijn!
.
.
.
Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76