Wie dit leest is kunst

Een zelfhulpboek uitgegeven door The Living Museum Tilburg…  een DOE-boek dat inspireert, informeert en aanzet om met je eigen creativiteit aan de slag te gaan. Speciaal voor mensen met een geleefde ervaring die willen werken aan hun persoonlijke herstel. 

De kracht van kunst

Bij The Living Museum in Tilburg is iedereen kunstenaar. Het is een vrijplaats waar je mag zijn wie je bent. Iedereen is welkom… als kunstenaar, toeschouwer of voor een kop koffie. De belangrijkste doelgroep zijn mensen met een ‘geleefde ervaring’ … licht initiatiefnemer Rob Haen toe. Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, zoals een verslaving, psychiatrische behandeling of dakloosheid en moeilijk aansluiting vinden bij reguliere clubs, zijn bij The Living Museum vrij om zich te uiten.

The Living Museum is een inspirerende omgeving die uitnodigt om zelf met je talenten aan de slag te gaan. Het motto is… niet iedereen kan alles, maar iedereen kan wel iets. Leef je uit en doe wat je wilt. Zolang je je maar aan twee regels houdt: doe niets wat jezelf, een ander of je omgeving schaadt en laat de plek mooi achter.

Overgevlogen vanuit New York
Het idee van The Living Museum komt uit New York waar een psychiater en een kunstenaar psychiatrische cliënten in een leegstaande keuken hun artistieke gang lieten gaan. Dat bleek een bijzonder helende aanpak. Rob Haen haalde het concept naar Tilburg. ‘Iedereen die hier komt is kunstenaar, geen patiënt of cliënt. Er zijn hier ook geen therapeuten. Het gaat om krachten, talenten en samen kunst maken’.

Zelfhulpboek ‘Wie dit leest is kunst’
Het mooie is dat een mix van allerlei kunstuitingen die gemaakt zijn binnen de muren van The Living Museum nu gebundeld zijn in een boek met de titel ‘Wie dit leest is kunst’… een dikke pil die ontroert, inspireert, blij maakt en uitnodigt’ zegt Rob Haen trots!

Dit boek is tot stand gekomen met € 1500,00 steun vanuit het Stimuleringsgfonds.
.
.
Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76