Samen Soepen

Etten-Leur is één van de locaties waar door buurtbewoners samen ‘gesoept’ wordt… met als doel om mensen met elkaar te verbinden.

Soep als middel om mensen te verbinden

Hoewel het werkwoord ‘soepen’ de Dikke van Dale nog niet gehaald heeft, is het wel hard op weg ons land te veroveren. Op steeds meer plaatsen wint het ‘samen soepen’ aan terrein. De betekenis van het woord? Samenwerken aan een vitale lokale samenleving. Door samen met buurtbewoners soep te maken (… en op te eten), gaan mensen met elkaar in gesprek en leren ze elkaar beter kennen. Iets waar Thebe Extra heel blij van wordt!

.
Als ledenvereniging stimuleren we dit initiatief dan ook van harte. Mede door een financiële bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds is Samen Soepen in juni 2022 in Etten-Leur gestart. En het is meteen al een succes. Wilt u in uw buurt of wijk ook samen gaan soepen? Vraag dan het ‘Samen Soepen Handboek’ aan. Dit handboek bevat een overzichtelijk stappenplan en een aantal basisdocumenten zoals een draaiboek, publiciteitsmateriaal en checklisten. Gemak dient de mens.
.
Handboek ‘Samen Soepen’aanvragen?
Stuur een e-mail naar stimuleringsfonds@thebe-extra.nl.
.
.
Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76