Nieuws | 18 april 2024

Samen Soepen

Succesvol lokaal initiatief in Etten-Leur

Succesvol initiatief: Samen Soepen Etten-Leur

Sinds het lokale initiatief Samen Soepen van start is gegaan in 2022, blijkt dit een groot succes in Etten-Leur. Het aantal locaties is inmiddels gegroeid naar vijf. Een zesde locatie zit in de planning.

In 2022 ontstond het idee bij inwoner Nellie Slooter om na de coronaperiode mensen weer met elkaar in verbinding te brengen. Na wat onderzoek stuitte zij op het landelijk initiatief ‘Samen Soepen’. Mede door een financiële bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds van Thebe Extra is Samen Soepen van de grond gekomen. Iedere laatste woensdagavond van de maand konden inwoners van Etten-Leur naar Buurthuis ‘De Linde’ om te komen genieten van twee soorten soepjes, garnituur voor bij de gratis soep én een dessert. Dit onder de naam: ‘Samen Soepen en Vlaflippen!’. Door samen met buurtbewoners soep te maken (en op te eten), gaan mensen met elkaar in gesprek en leren ze elkaar beter kennen. Zo werken we samen aan een vitale lokale samenleving, iets dat Ledenvereniging Thebe Extra van harte ondersteunt.

Komt u ook een keer met ons Samen Soepen?
U bent van harte welkom om vrijblijvend deel te nemen of om eens te komen kijken. Op de volgende locaties kunt u langskomen: De Linde, Ut Praothuis, De Hasselbraam, Brede School De Pijler en Theater De Nobelaer. Bij De Nobelaer wordt het soepen gecombineerd met elke maand een ander thema of kunstproject.

Bekijk waar & wanneer

Samen Soepen op het Lekker Leven Festival in Breda
Op zondag 26 mei vindt in Breda het Lekker Leven Festival plaats. Dit festival organiseren wij samen met Sportschool MyHealth. In navolging op het succes van Samen Soepen Etten-Leur heeft deze maatschappelijk betrokken sportschool in samenwerking met de Quiet-community in Breda ook Samen Soepen opgezet. Het Stimuleringsfonds van Thebe Extra heeft hier een financiële bijdrage aan geleverd om dit mogelijk te maken. Op het Lekker Leven festival zal dit initiatief ook aanwezig zijn. Heeft u interesse om een soortgelijk initiatief voor uw buurt of wijk op te zetten, kom dan gerust langs voor meer informatie (en een kom soep). Het festival is van 16.00 tot 20.00 uur.
> Meer informatie over dit festival

088 374 75 76