Hoe inbraakgevoelig is uw huis?

Inbraakpreventie

Houd inbrekers buiten de deur

Helaas komt een woninginbraak vaak voor. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat 9 op de 10 woningen niet goed beveiligd zijn tegen inbrekers. Met verschillende maatregelen kunt u de kans op een woninginbraak aanzienlijk verkleinen. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn om je woning binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven. Thebe Extra geeft u graag tips over hoe u ongenodigde en ongewenste gasten niet binnen laat!

Is er bij u thuis ingebroken of is dat geprobeerd? De politie komt altijd bij u thuis. Bel 0900-8844 om een afspraak te maken.

Veilig wonen

Voorkomen is beter dan genezen. Bekijk de video veilig wonen over inbraakpreventie. In 10 minuten krijgt u praktische tips om een inbraak tegen te gaan. Met medewerking van Inbraakproof.nl en de Politie.

Tips uit de video 'veilig wonen'

  • Monteer of laat goed gekeurd hang- en sluitwerk monteren, volgens keurmerk SKG
  • Voorzie de (voor)deur van een meerpuntssluiting
  • Hang camera’s op
  • Beveilig je huis met een alarmsysteem
  • Trap niet in babbeltrucs
  • Zorg dat je huis er bewoond uit ziet
  • Verlicht de voordeur en zet buitenlampen aan
  • Voorkom dat hoge struiken het zicht op je huis ontnemen en inbrekers ongezien hun gang kunnen gaan
  • Haal alle hulpmiddelen weg, zoals ladders, containers, fietsen

Bel bij het zien van verdachte situaties in de buurt, altijd de politie: telefoon 0900-8844.

 


Voldoet uw woning aan de PKVW-eisen?

Inbreken in een slecht beveiligde woning kost vaak maar 30 seconden. Met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) neemt de kans op een geslaagde inbraak met 80% af. Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

Babbeltrucs, word geen slachtoffer!

Onbekenden bellen overdag of 's avonds bij u aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen. Soms wordt er zelfs geweld gebruikt om uw woning binnen te dringen. Weet u wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt?

Het belang van sloten met het keurmerk SKG

Beveiligen is een combinatie van afsluiten, opletten en technische maatregelen. Het gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels vormt de basis van een goede beveiliging. Goedgekeurd hang- en sluitwerk herken je aan het SKG®-logo, met sterren.

Elektronische beveiliging

Een volgende stap in beveiligen is elektronische beveiliging. Denk hierbij aan een alarm- of camerasysteem.

 

 

Ledenvoordeel

088 374 75 76