Alles over
brandpreventie

Brandpreventie

Woningbrand… bent u zich bewust van de risico’s en weet u hoe te handelen?

Jaarlijks vallen er nog altijd veel (dodelijke) slachtoffers als gevolg van een woningbrand. Veel branden ontstaan als gevolg van menselijk handelen en kunnen zelfs voorkomen worden. Door u bewust te zijn van de risico’s en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, kunt u de kans op brand en dodelijke slachtoffers aanzienlijk verkleinen. Thebe Extra geeft u graag advies op het gebied van brandpreventie.

Folder Brandveilig wonen

Checklist brandveilig wonen

Brandveiligheid begint bij bewustwording. De brandweer heeft een checklist opgesteld waarmee u eenvoudig de brandveiligheid van uw woning kunt beoordelen. En doe de test… zeker als u denkt dat een woningbrand u niet overkomt.

Webinar over brandveiligheid

Thebe Extra organiseerde in samenwerking met Brandweer Midden- en West-Brabant een één uur durend webinar over brandveiligheid. Tijdens dit webinar vertelt brandweerman Jan u alles over een brandveilige woning. Wat zijn de grootste gevaren, hoe kunt u het risico op brand zoveel mogelijk beperken en als er dan toch brand uitbreekt, hoe kunt u dan veilig vluchten?

.

Wetgeving rookmelders

Voor nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al sinds 2003 verplicht. Voor bestaande woningen is er per 1 juli 2022 een wet in werking getreden die verplicht dat in iedere woning, op iedere verdieping, minstens 1 rookmelder moet hangen. Heeft u hier al actie op ondernomen? Rookmelders alarmeren tijdig bij een brand, zodat u zo snel mogelijk kunt acteren. Dit is heel belangrijk, omdat bij brand echt elke seconde telt. Vergeet niet uw rookmelders te controleren op gebruik en vervang op tijd de batterijen. 


Rookmelders redden levens

Mocht er brand uitbreken, zorg dan dat u tijdig wordt gealarmeerd. Hoe eerder u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u hebt om de woning veilig te verlaten. Overdag... en zeker ook wanneer u slaapt. Plaats daarom rookmelders in uw woning.

Een veilige vluchtroute

Een brand ontwikkelt zich razendsnel. Op zo’n moment de sleutels voor de deur nog moeten zoeken of het trapje niet kunnen vinden om door het raam te vluchten, kan dodelijk zijn. Heeft u een veilige vluchtroute? Bekijk het aan de hand van de checklist 'vluchtplan' van de brandweer.

Ledenaanbieding

Rookmelders zijn van levensbelang. Daarom hebben de Brandpreventiewinkel en Thebe Extra de handen ineen geslagen en hebben we voor onze leden een speciale aanbieding samengesteld, waarbij u korting krijgt op de aanschaf van een rook- en/of koolmonoxidemelder.

Video over brandveiligheid

In een speciale uitzending, gemaakt door Ledenvereniging Thebe Extra in samenwerking met de Brandweer Midden- en West-Brabant en de Brandpreventiewinkel, leggen we u uit hoe u uw woning brandveiliger maakt, hoe u uw vluchtroute goed kunt voorbereiden en waar u het beste rookmelders kunt plaatsen.

.

Ledenvoordeel

088 374 75 76