Hoe veilig is
uw huis?

Inbraakpreventie

Houd inbrekers buiten de deur
Helaas komt een woninginbraak vaak voor. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat 9 op de 10 woningen niet goed beveiligd zijn tegen inbrekers. Met verschillende maatregelen kunt u de kans op een woninginbraak aanzienlijk verkleinen. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn om uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Is er in uw huis ingebroken of is dat geprobeerd? De politie komt altijd bij u thuis.
Bel 0900-8844 om een afspraak te maken.

 

Bekijk de uitzending


Voldoet uw woning aan de eisen?

Inbreken in een slecht beveiligde woning kost vaak maar 30 seconden. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak met 80% af. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

Babbeltrucs, word geen slachtoffer!

Onbekenden bellen overdag of ‘s avonds bij u aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen. Soms wordt er zelfs geweld gebruikt om uw woning binnen te dringen. Weet u wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt?

Het belang van sloten met een keurmerk

Beveiligen is een combinatie van afsluiten, opletten en technische maatregelen. Het gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels vormt de basis van een goede beveiliging. Goedgekeurd hang- en sluitwerk herken je aan het SKG®-logo, met sterren.

Elektronische beveiliging

Bij elektronische beveiliging kunt u onder andere denken aan een alarm of camerasysteem. Het is de volgende stap in beveiliging. Goed hang- en sluitwerk verkleint de kans op een woninginbraak, maar 100% voorkomen gaat niet.

088 374 75 76