Brandpreventie

Jaarlijks vallen er nog altijd veel (dodelijke) slachtoffers als gevolg van een woningbrand. Veel branden ontstaan als gevolg van menselijk handelen en kunnen voorkomen worden. Bent u zich bewust van eventuele risico’s en weet u hoe te handelen bij brand?

Hoe brandveilig is uw woning?
Met deze checklist van de brandweer kunt u eenvoudig zelf de brandveiligheid van uw woning verbeteren.

Wetgeving
Voor nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al sinds 2003 verplicht. Voor bestaande woningen treedt per 1 juli 2022 een wet in werking die verplicht dat in iedere woning, op iedere verdieping, minstens 1 rookmelder moet hangen.

Speciale uitzending
In een speciale uitzending, gemaakt door Ledenvereniging Thebe Extra in samenwerking met de Brandweer Midden- en West-Brabant en de Brandpreventiewinkel, leggen wij u uit hoe u uw woning brandveiliger maakt, hoe u uw vluchtroute goed kunt voorbereiden en waar u het beste rookmelders kunt plaatsen.

 

Comfortabel en veilig wonen

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Dat is de wens van veel senioren. Maar het moet wel kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel handige hulpmiddelen en diensten die u hierbij kunnen ondersteunen. Onze ledenconsulenten komen graag bij mensen thuis om hen te voorzien van een passend en vrijblijvend advies.

Rookmelders redden levens

Mocht er brand uitbreken, zorg er dan voor dat u tijdig wordt gealarmeerd. Hoe eerder u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u heeft om de woning veilig te verlaten. Overdag, maar zeker ook wanneer u slaapt. Zorg ervoor dat uw woning is voorzien van rookmelders.

Hoe veilig is uw vluchtroute?

Een brand ontwikkelt zich razendsnel. Op zo’n moment de sleutels voor de deur moeten zoeken of het trapje niet kunnen vinden om door het raam te vluchten kan dodelijk zijn. Heeft u een veilige vluchtroute? Bekijk het aan de hand van de checklist vluchtplan van de brandweer.

Speciale aanbieding voor leden!

Ledenvereniging Thebe Extra vindt het belangrijk dat uw woning brandveilig is en dat u tijdig wordt gealarmeerd bij brand. Daarom hebben wij in samenwerking met de Brandpreventiewinkel een speciale aanbieding voor onze leden. Samen voor een veilige woning!

Het belang van rookmelders

Vragen over brandpreventie?

Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 088-3747576 
Of per e-mail: ledenconsulent@thebe-extra.nl

Sluit u uw deuren?

Top 5 brandoorzaken

  1. Koken
  2. Stoken
  3. Elektrische apparaten
  4. Elektra
  5. Roken

Bron: Brandweer Nederland