Alles over
brandpreventie

Brandpreventie

Bent u zich bewust van eventuele risico’s en weet u hoe te handelen bij brand?   

Jaarlijks vallen er nog altijd veel (dodelijke) slachtoffers als gevolg van een woningbrand. Veel branden ontstaan als gevolg van menselijk handelen en kunnen voorkomen worden. Door u bewust te zijn van de risico’s en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u de kans op brand en dodelijke slachtoffers aanzienlijk verkleinen. 

Wetgeving
Voor nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al sinds 2003 verplicht. Voor bestaande woningen treedt per 1 juli 2022 een wet in werking die verplicht dat in iedere woning, op iedere verdieping, minstens 1 rookmelder moet hangen.

Webinar over brandveiligheid

In december 2021 organiseerde Thebe Extra in samenwerking met Brandweer Midden- en West-Brabant een één uur durend webinar over brandveiligheid. Dit webinar kunt u hier terugkijken. Tijdens dit webinar vertelt brandweerman Jan u alles over een brandveilige woning. Wat zijn de grootste gevaren? Hoe kunt u het risico op brand zoveel mogelijk beperken? En als er dan toch brand uitbreekt, hoe kunt u dan veilig vluchten?


Rookmelders redden levens

Mocht er brand uitbreken, zorg er dan voor dat u tijdig wordt gealarmeerd. Hoe eerder u een brand ontdekt, des te meer tijd en kans u heeft om de woning veilig te verlaten. Overdag, maar zeker ook wanneer u slaapt. Zorg ervoor dat uw woning is voorzien van rookmelders.

Een veilige vluchtroute

Een brand ontwikkelt zich razendsnel. Op zo’n moment de sleutels voor de deur moeten zoeken of het trapje niet kunnen vinden om door het raam te vluchten kan dodelijk zijn. Heeft u een veilige vluchtroute? Bekijk het aan de hand van de checklist vluchtplan van de brandweer.

Ledenaanbieding

Ledenvereniging Thebe Extra vindt het belangrijk dat uw woning brandveilig is en dat u tijdig wordt gealarmeerd bij brand. Daarom hebben wij in samenwerking met de Brandpreventiewinkel een speciale aanbieding voor onze leden. Samen voor een veilige woning!


Video over brandveiligheid

In een speciale uitzending, gemaakt door Ledenvereniging Thebe Extra in samenwerking met de Brandweer Midden- en West-Brabant en de Brandpreventiewinkel, leggen wij u uit hoe u uw woning brandveiliger maakt, hoe u uw vluchtroute goed kunt voorbereiden en waar u het beste rookmelders kunt plaatsen.

Folder Brandveilig wonen

Checklist Brandveilig wonen

De brandweer heeft een checklist opgesteld waarmee u eenvoudig de brandveiligheid van uw woning kunt beoordelen.

088 374 75 76