Blog | 24 juni 2024

Graag gedaan
Suzanna is mantelzorger

Graag gedaan: Suzanna (73) is mantelzorger voor haar moeder (98)

‘Na de dood van mijn vader, voelde mijn moeder zich erg eenzaam in haar grote huis. Ik reed steeds op en neer om voor haar te zorgen. Maar ik werkte toen nog en dat werd me te zwaar. Ze kwam een weekje bij me logeren en durfde niet meer terug naar huis. We hebben de huur van haar huis opgezegd en sindsdien woont ze bij mij. Al 13 jaar. En dat gaat heel goed.

Ik sta vroeg op, maak het huis schoon, zet het ontbijt klaar voor mama en dan maak ik haar wakker. Als ik haar gewassen heb, ga ik naar de sportschool. Dat gunt ze me ook, anders kan ik niet voor haar zorgen. Ze houdt van muziek, ik zie dat ze daarvan geniet. Ze heeft nu alleen een lichte vorm van dementie en daar moet ik mee leren omgaan. Haar motoriek wordt ook minder, ik moet haar helpen bij het lopen. Ze staat wel ingeschreven bij een zorginstelling, maar zo lang het nog gaat zoals het nu gaat, blijft ze lekker bij mij.’

Noot van de redactie: 16 augustus 2023 is de moeder van Suzanna overleden. Zij vroeg ons toch het stuk te plaatsen als eerbetoon aan haar moeder.

088 374 75 76