Blog | 08 juli 2024

Het is heerlijk als je niks meer moet

Het is heerlijk als je niks meer moet

“In het holst van de nacht ging ik op pad en dat zonder straatverlichting.” Direct na de watersnoodramp werkt Nico Floor (nu 93), als kraanmachinist aan het herstel van Zeeland. Hij legt dijken aan, graaft sloten en pompt ondergelopen land droog. Nu kijkt hij vanaf zijn sta-opstoel naast zijn vrouw Rietje uit over de bloementuin aan de dijk. 

Luxe fauteuils
We krijgen heerlijke koffie van versgemalen bonen, vlekkeloos geserveerd vanaf de binnenrollator. Ook het schoteltje met chocolade ontbreekt niet. Het echtpaar Floor oogt vrolijk, ze zijn al 71 jaar samen. De luxe fauteuils staan prominent in de woonkamer. Aan de muur verschillende oorkondes. Dat de ene stoel iets kleiner is dan de ander, valt niet meteen op. “Die grote konden we zo meenemen, dat is het model uit de winkel. En deze is speciaal op mijn maat gemaakt. Helemaal opgemeten zodat ik er perfect in zit,” legt mevrouw Floor uit. “We kijken vanuit onze stoelen graag naar het damesvoetbal en genieten van de Tour de France.”

Proefzitten
Samen met hun schoondochter die in de thuiszorg werkt, zijn ze naar de winkel in Zaandam geweest. “Onze schoondochter is goed bekend bij Medipoint, daar haalt ze regelmatig zorghulpmiddelen voor haar cliënten. We zijn meegegaan om te kijken en er was van alles. Van rolstoelen en bedden tot stoelen en rollators. We mochten proefzitten en alles werd netjes opgemeten. Er was keuze uit heel veel kleuren, want de stoelen moeten natuurlijk wel goed bij de rest van het interieur passen. En we kochten er een speciaal tafeltje bij. Die kun je makkelijk aanschuiven en doet dienst om op te puzzelen.” 

Blijf in beweging
“De oude sta-opstoel van mijn man staat nu bij onze schoondochter, omdat ze revalideert van een knieoperatie. Je moet tegenwoordig heel snel naar huis na een operatie, dus voor haar is het ook heel handig om deze spullen in huis te hebben.” Mevrouw Floor heeft nog een goed advies. “Ook al zitten deze stoelen heerlijk, het is heel belangrijk om regelmatig te blijven bewegen. Door lengteverschil in zijn benen, heeft mijn man soms last van zijn rug. Dat is met aangepaste schoenen (en sloffen) gelukkig goed te corrigeren.” Zo wandelt hij steeds korte stukjes achter de rollator. Buiten is het pad vanaf het huis naar de dijk helaas te steil geworden. “Maar die stoelen bevallen uitstekend. Het is ook heerlijk als je niks meer moet.”

Wilt u meer weten over een sta-opstoel? Kijk dan op de website van Medipoint.

088 374 75 76