Blog | 24 juni 2024

Leefstijl
Graag gedaan

Graag gedaan: gezinshereniging

In Leefstijl lichten we iedere editie iemand uit die iets voor een ander doet. In deze editie: Catherine Haughn helpt families herenigen.

‘Na mijn studie psychologie met specialisatie ‘slachtoffers en recht’, wilde ik werkervaring opdoen op een plek waar ik een verschil kon maken. Bij Vluchtelingenwerk Tilburg kan ik de kennis die ik heb opgedaan goed toepassen. Eén middag in de week ben ik vrijwillig juridisch begeleider gezinshereniging. Ik ben contactpersoon voor statushouders die in aanmerking komen voor hereniging met familie. Voor hen dien ik aanvraagformulieren in en houd ik contact met alle instanties.

‘Uit ervaring weet ik hoe het is om je familie te missen’ Het werk is erg leuk, soms ook stressvol omdat er zoveel van afhangt. Ik wil het goed doen voor mijn cliënten, want ze hebben al zoveel meegemaakt. Er zijn veel schrijnende verhalen. Als er dan een positieve beslissing komt, geeft dat veel voldoening. Het betekent dat iemand zijn of haar moeder, kind of echtgenoot weer gaat zien. Soms is dat jaren geleden. Zelf kom ik uit Canada, mijn familie woont daar. Niet dezelfde situatie, maar ik weet hoe het is om je familie te missen.’

088 374 75 76