Engelentafel
Nieuws | 30 mei 2024

Engelentafel

Kerst vieren we samen

Lokaal initiatief De EngelenTafel

Wie nodigt u uit met kerst? Jeannette Saatrube uit Vught nodigt elk jaar mensen bij haar uit die anders met kerst alleen zouden zijn. Zo ontstond het platform EngelenTafel, waarmee ze anderen ook stimuleert hun hart open te stellen voor een ander. 

‘Als ik nu eens een paar mensen die anders met kerst alleen zijn bij mij thuis uitnodig?’, bedacht Jeannette Saatrube uit Vught zich. Het was 2013 en ze was al jaren op zoek naar meer zingeving met kerst. Dat jaar ging ze op zoek naar mensen die bij haar thuis kerst mee wilden vieren.
 
Dat viel nog niet mee. ‘De meesten komen er liever niet voor uit dat ze met kerst alleen zijn’, zegt Jeannette. Via maatschappelijke organisaties zoals de ouderenbond lukte het toch om gasten uit te nodigen. Het bleek een groot succes. Mooie contacten en goede gesprekken bij een feestelijke maaltijd. Voor herhaling vatbaar. Jeannettes enthousiasme werkte aanstekelijk. Anderen waren geïnteresseerd in haar idee en boden hulp aan. ‘Organiseer er zelf één’, antwoord-de Jeannette. Sindsdien hebben honderden mensen door het hele land haar voorbeeld gevolgd.   

Zo ontstond de EngelenTafel, een platform dat mensen stimuleert om ook gasten uit te nodigen met kerst. De naam komt van een bedankkaartje van een gast: ‘Jullie zijn met recht engelen.’ Op de website deelt Jeannette haar kennis en ervaring. ‘We willen anderen inspireren om ook hun hart open te stellen voor een ander’, vertelt ze. ‘Ons doel is mensen met elkaar in contact te brengen. Dat begint met oog hebben voor je omgeving. Eenzaamheid komt in alle lagen en leeftijden van de bevolking voor en toch wordt er niet makkelijk over gepraat. Oprechte aandacht voor en interesse in elkaar maakt het ieder jaar weer meer dan de moeite waard.’

Wilt u ook een EngelenTafel organiseren? Of ergens te gast zijn? Kijk op www.engelentafel.nl hoe u dit aanpakt.

088 374 75 76