Nieuws | 22 april 2024

Sociale Sportschool

Een combinatie van een serieuze work-out tussen jong en oud met een sociaal component.

Sociale Sportschool: jong en oud samen sporten

De Sociale Sportschool in Goirle combineert een bootcamp met een sociaal component. Jong en oud gaan samen sportief aan de slag. De sporters worden op hun niveau fysiek uitgedaagd, terwijl ze door de ouderen worden aangemoedigd en ondersteund die naar vermogen gelijktijdig lichtere oefeningen doen… en zo hun eigen uitdaging hebben!

Een sportieve buurtgenoot wordt gekoppeld aan een uit- of thuiswonend ouder sportmaatje die in een rolstoel zit of minder mobiel is. Beiden gaan aan de slag op hun eigen niveau. De sporter ervaart een echte bootcamp en betrekt daarbij zijn of haar sportmaatje, die naar eigen kunnen oefeningen uitvoert. Dus terwijl de één zich in het zweet werkt met opdrukken, push ups, touwtje springen of de rolstoel en rollator als firtnessapparaat inzet… plukt de ander vanuit de rolstoel denkbeeldig appeltjes, geeft high fives of lift zijn been of arm mee omhoog. Na 45 minuten trainen wordt er afgesloten met een gezamenlijk en gezellig koffiemoment.

Sociaal component

Het mooie van dit initiatief is niet alleen het sportief en actief bezig zijn. Het geeft ouderen het gevoel dat ze weer meedoen, een moment hebben om naar uit te kijken en in contact blijven met een jongere generatie. Voor sporters betekent het dat ze een sociale bijdrage leveren aan de maatschappij, het in de buurt en laagdrempelig is.

De Gemeente Goirle heeft dat ook ingezien en heeft daarom de Sociale Sportschool gesubsidieerd via GALA-gelden in 2023/2024.

Hoe kun je meedoen?

Meedoen is gratis en mogelijk als oudere, sportmaatje, sportclub, zorgorganisatie, mantelzorger, bedrijf, onderwijsinstelling, gemeente, welzijnsorganisatie of vrijwilliger.

Kijk op www.socialesportschool.nl voor meer informatie, data en startlocaties in Goirle.

088 374 75 76