Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

De term Positieve Gezondheid horen we steeds vaker. Maar wat wordt daar mee bedoeld? Het klinkt alsof we alles door een roze bril moeten bekijken en overal het positieve van moeten inzien.

Dat is niet het uitgangspunt. Positieve Gezondheid is juist een bredere kijk op gezondheid, waarbij het accent niet op ziekte maar op mensen, hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt ligt. In de zorg focust men vaak op klachten en gezondheidsproblemen en hoe die zo goed mogelijk kunnen worden opgelost. Er zijn echter meer zaken die invloed hebben op hoe u zich voelt.

 

Onze tips


Een goede balans

De bredere kijk op gezondheid gaat ervan uit dat zes dimensies zorgen voor een balans in uw leven: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren..Door deze samen te bekijken, ziet u wat opvalt, wat u belangrijk vindt en wat u eventueel kunt veranderen. Wilt u ook zo eens kijken naar uw gezondheid?

De mensen om mij heen

Met mensen om u heen waarmee u leuke dingen doet of waarop u kunt terugvallen als het nodig is, voelt u zich fijner. Wie zijn de mensen die naast u staan? Met Ledenvereniging Thebe Extra brengt u uw ‘netwerk’ zelf eenvoudig in kaart. Wellicht zit er iemand bij die het ook leuk lijkt om wat meer samen te doen. Staat u open voor nieuwe contacten? U krijgt tips hoe u dit aan moet pakken.

Iets doen voor een ander

Zingeving is een belangrijk onderdeel van positieve gezondheid. Wilt u iets voor een ander betekenen? Wellicht kunt u mensen helpen hun sociale netwerk te vergroten? Bijvoorbeeld een maandelijks etentje met buurtbewoners, een wandelgroepje, een klusgroep, telefooncirkel of een gezellig huiskamerconcert? Met deze, en nog veel meer plannen en ideeën kunnen wij u wellicht helpen.

088 374 75 76