Inspiratie-
bijeenkomst
De Kracht van het Doen

Fotoverslag van 1 november 2023 in The Living Museum

Een impressie

Op woensdagavond 1 november 2023 organiseerde Ledenvereniging Thebe Extra een bijeenkomst in The Living Museum in Tilburg. Alle projecten die ondersteund zijn via het Stimuleringsfonds in het afgelopen jaar werden deze avond in het zonnetje gezet. De avond stond in het teken van elkaar ontmoeten, luisteren naar inspirerende initiatiefnemers en uitwisseling van kennis en ervaring tijdens de creatieve workshop op deze bijzondere locatie.

De gastsprekers van lokale initiatieven

De gastsprekers zijn v.l.n.r. Wim van Hest (De Koepel van Zorgcoöperaties Zuid-Nederland), Rob Haen (initiatiefnemer van The Living Museum), Nicky Schijvens (Schildje Experience), Sjef van der Klein (Clubke Noordhoek), Niels Hermus (Let’s do Goods) en Nellie Slooter (Samen Soepen en Vla Flippen). Al deze initiatieven hebben het afgelopen jaar steun ontvangen van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

 

 

Workshop haiku's maken

We gaan aan de slag met het maken van haiku’s, een Japanse dichtvorm van drie regels. Het bracht inspiratie, het zorgde voor verbinding met elkaar en het leverde mooie gesprekken op.

Iedereen deed mee
Thebe Extra’s avond boeit
Inspiratie bloeit

 

 

De afronding van de avond

Ledenconsulent Luuk Touw van Thebe Extra laat tot slot een aantal haiku’s voorlezen met als afsluiting een hapje en drankje waar nog volop werd nagepraat, contacten gelegd en ideeën uitgewisseld.

 

Over The Living Museum


De locatie

The Living Museum is een ontmoetingsplek, expositieruimte en atelier voor (en door) mensen met geleefde ervaring (bijv. op het gebied van dakloosheid, verslaving of psychiatrie). Het is een plek waar zij door het maken van kunst kunnen werken aan talentontwikkeling en persoonlijk herstel. De stichting wordt gerund door ervaringswerkers en vrijwilligers. De financiering bestaat uit donaties, sponsoring en crowdfunding.

Iedereen welkom

Ontmoeting, kunst, inspiratie en persoonlijk herstel staan bij The Living Museum centraal. Iedereen is er van harte welkom om zonder verplichtingen binnen te lopen om zijn of haar talenten te komen uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en (terug) in zijn/haar kracht te komen. Hun motto: "Iedereen verdient een podium”. Je bent er ook welkom om de kunst te komen bewonderen of om er een kopje koffie of thee te gaan drinken. Toegang is gratis.

Wie dit leest is kunst

The Living Museum Tilburg heeft in 2021 het creatieve zelfhulpboek ‘Wie dit leest is kunst’ uitgebracht met financiële steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

Gezien op de avond

Tijdens de avond tipte Inge Berm (Coördinator Ledenvoordeel & Ontmoetingen) de dementieradio van Medipoint. De sokken van Let’s do Goods kreeg iedereen cadeau aan het einde van de avond. Hieronder vind je meer informatie over deze producten.

€ 12,50

Nooit meer koude voeten

Geef jezelf een paar warme sokken cadeau! Exclusief ontworpen door kunstenaars met een verhaal van Let’s do Goods. Ook leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen. 1 gekocht = 1 gedoneerd. Prijs: € 12,50.

Dementieradio

Een muziekspeler speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Het lijkt op een radio en het heeft slechts één knop. Een mooi en waardevol product voor iemand met dementie! Leden van Thebe Extra bestellen deze radio met 15% ledenkorting bij Medipoint.

€ 159,-

De Koepel

Tijdens deze avond was ook De Koepel van Zorgcoöperaties Zuid-Nederland aanwezig. Wim van Hest vertelde over de oprichting van het nieuw te starten platform voor lokale initiatieven. Zoek je hierbij aansluiting, dan kan je contact opnemen met De Koepel via: coordinator@koepelzorgcooperatieszn.nl.

 

Vragen, opmerkingen of tips?

Heb je vragen naar aanleiding van deze avond of wil je (alsnog) in contact komen met andere initiatiefnemers? Of wil je meer weten over het Stimuleringsfonds? Neem dan contact op met onze projectcoördinatoren Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts). Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76