Ledenacties

Boekentip:
Wie dit leest is
kunst

De kracht van kunst

Bij The Living Museum in Tilburg is iedereen kunstenaar. Het is een vrijplaats waar je mag zijn wie je bent. Iedereen is welkom… als kunstenaar, toeschouwer of voor een kop koffie. De belangrijkste doelgroep zijn mensen met een ‘geleefde ervaring’ … licht initiatiefnemer Rob Haen toe. Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, zoals een verslaving, psychiatrische behandeling of dakloosheid en moeilijk aansluiting vinden bij reguliere clubs, zijn bij The Living Museum vrij om zich te uiten.

The Living Museum is een inspirerende omgeving die uitnodigt om zelf met je talenten aan de slag te gaan. Het motto is… niet iedereen kan alles, maar iedereen kan wel iets. Leef je uit en doe wat je wilt. Zolang je je maar aan twee regels houdt: doe niets wat jezelf, een ander of je omgeving schaadt en laat de plek mooi achter.

Overgevlogen vanuit New York

Het idee van The Living Museum komt uit New York waar een psychiater en een kunstenaar psychiatrische cliënten in een leegstaande keuken hun artistieke gang lieten gaan. Dat bleek een bijzonder helende aanpak. Rob Haen haalde het concept naar Tilburg. ‘Iedereen die hier komt is kunstenaar, geen patiënt of cliënt. Er zijn hier ook geen therapeuten. Het gaat om krachten, talenten en samen kunst maken’.

Wie dit leest is kunst

Het mooie is dat een mix van allerlei kunstuitingen die gemaakt zijn binnen de muren van The Living Museum nu gebundeld zijn in een boek met de titel ‘Wie dit leest is kunst’… een dikke pil die ontroert, inspireert, blij maakt en uitnodigt’ zegt Rob Haen trots!

Ledenkorting

Leden van Thebe Extra ontvangen maar liefst € 10,00 korting op de aanschafprijs van het boek en betalen € 15,00 (i.p.v. € 25,00). Dit bedrag is excl. € 6,75 verzendkosten. U kunt het boek bestellen via onderstaande link met kortingscode: thebeextra22

Klik hier om het boek te bestellen via The Living Museum Tilburg

.

088 374 75 76