Blog | 30 mei 2024

Vraag het de ledenconsulent

Onze ledenconsulenten zijn iedere werkdag beschikbaar om antwoord te geven op al uw vragen op het gebied van gezondheid, welzijn of wonen. Ledenconsulent Dorien kreeg de volgende vraag:

‘Ik hoorde laatst over een levenstestament. Is dat hetzelfde als een gewoon testament?’

‘Er zijn belangrijke verschillen. Een gewoon testament werkt na overlijden. Een levenstestament sluit u af voor de situatie dat u niet meer wilsbekwaam bent, bijvoorbeeld door dementie of een ongeval. Het is niet vanzelfsprekend dat
een partner, kind of andere naaste dan automatisch bevoegd is u te vertegenwoordigen. Zonder levenstestament moet een rechter beslissen wie mag handelen als uw handtekening nodig is. Het is goed om er op tijd over na te denken, u weet niet wat de toekomst brengt. Als het levenstestament te laat in beeld komt, is het vaak gedoe om het alsnog te regelen.’

Onze ledenconsulenten zijn een vraagbaak voor leden die meer willen weten over onze diensten, maar ook over allerlei zaken op het gebied van welzijn, zorg en zelfstandig thuis blijven wonen. Gratis voor leden!
U kunt ons bereiken via e-mailadres ledenconsulent@thebe-extra.nl of via telefoonnummer 088 374 75 76 (lokaal tarief). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.30 uur.

088 374 75 76