AnnaMarie Boudewijns Graag
gedaan
Blog | 30 mei 2024

AnnaMarie geeft yoga aan mensen met kanker

Iets doen voor een ander, dat maakt het verschil

AnnaMarie maakt het verschil

AnnaMarie Boudewijns geeft als vrijwilliger yogales aan mensen met kanker. ‘Met liefde en zorg leer ik ze om weer vrienden te zijn met hun lichaam’.

‘In 1981 begon ik met yoga. Het bracht mij veel goeds. Klachten verdwenen, ik werd soepeler en ik kreeg rust. Mijn lerares zei altijd: ‘Wat je geleerd hebt, moet je doorgeven.’ Daarom ging ik ook lesgeven.

In 2016 stopte ik met werken en ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Dat vond ik bij inloophuis De HoningRaad in Breda, als gastvrouw. Mensen met kanker en hun naasten kunnen er terecht voor contact met lotgenoten. Het is een uitlaatklep. Er wordt niet alleen gepraat er zijn ook diverse activiteiten. Toen de yogalerares stopte, nam ik het van haar over.  

Mensen met kanker hebben vaak moeite met hun lijf. Het werkt niet zoals ze dat willen en dat maakt ze boos en verdrietig. Vaak zijn ze ook beperkt in hun bewegingen. Ik vind het belangrijk dat ze alle oefeningen mee kunnen doen, dus paste ik de lessen aan. We werken vooral aan acceptatie en vriendelijk zijn voor je lijf. Ik vind het heerlijk dat ik mensen een fijn gevoel kan bezorgen.

Meer verhalen lezen?

Wilt u meer inspirerende verhalen lezen, lees dan ook Leefstijl, het magazine van Thebe Extra dat leden vier keer per jaar gratis thuis ontvangen. Klik hier voor de laatste uitgave.

Wilt u lid worden en het magazine ook voortaan thuis ontvangen? Klik dan hier voor meer informatie.

088 374 75 76