De organisatie

Ledenvereniging Thebe Extra is een coöperatieve ledenvereniging met ruim 105.000 leden (huishoudens) in West- en Midden-Brabant

De organisatie

 

Alle leden samen vormen de organisatie. De Ledenraad is dan ook het hoogste orgaan binnen de vereniging. Deze raad bestaat uit maximaal veertig personen die een afspiegeling vormen van het ledenbestand. Zij kiezen uit hun midden het bestuur, dat belast is met de dagelijkse leiding van de coöperatie. 

In de werkgroepen zijn zowel raadsleden, medewerkers en het bestuur vertegenwoordigd. Deze werkgroepen spelen een belangrijke rol bij Ledenvereniging Thebe Extra. Op verschillende vlakken bepalen zij de inhoud van de organisatie. De acties en ideeën die voortkomen uit de werkgroepen worden mede uitgevoerd door het team medewerkers.

De bestuursleden

Heeft u een vraag voor het bestuur? Mail naar: ledenconsulent@thebe-extra.nl

Hans de Goeij

Functie: Bestuurslid – Voorzitter.
Plaats: Tilburg


Cock Vermolen

Functie: Bestuurslid en vice voorzitter
Plaats: Tilburg


Frans Monchen

Functie: Bestuurslid, penningmeester en secretaris
Plaats: Oisterwijk

Marie-Jeanne Boltong

Functie: Bestuurslid
Plaats: Breda

Patricia Brunklaus

Functie: Bestuurslid
Plaats: Raamsdonk

Puck Gerris

Functie: Bestuurslid
Plaats: Oisterwijk

Mike Leers

Functie: Bestuurslid
Plaats: Riel

De ledenraadsleden

Bekijk wie er actief is bij u in de buurt. Heeft u een vraag voor één van hen? Mail naar ledenconsulent@thebe-extra.nl

Berkel-Enschot

Ingrid Verhagen
Marlies Peusens

Chaam

Petra Verhoeven

Dongen

Marius van der Heijden
Marie-Elle Horsten-den Reijer
Marjolein Gerritsen
Henk Spaan

Elshout

Anne-Marie Rombouts

Goirle

Hennie de Bruijn
Ivonne Venema

Hilvarenbeek

Rob van Buuren

Loon op Zand

Lianne Schultze

Molenschot

Rica Boemaars

Oosterhout

Ada van Riel

Raamsdonk

Theo Kuijpers

Rijsbergen

Marian van de Wassenberg

Tilburg

Monic Janssen

Meer over Thebe Extra


Jaarverslag 2020

Het jaarverslag geeft een weergave van een aantal van onze activiteiten in 2020.

Ledenpanel

Wat houdt u bezig? Waar heeft u behoefte aan? Wij willen het graag weten!

Vacatures

Werken bij Thebe Extra? Van tijd tot tijd zijn er vacatures. Geen vacatures? Een open sollicitatie sturen mag altijd.

Historie

Een eeuw terug was er in Brabant veel armoede. Door slechte hygiëne lagen ziekten op de loer en stierven veel baby’s. Een wet moest besmettelijke ziekten bestrijden, maar door gebrek aan kennis en geld bij de gemeenten kwam van de uitvoering weinig terecht.

Burgemeesters, notarissen, plaatselijke dokters en geestelijk adviseurs gingen samenwerken. Zo ontstonden de eerste kruisverenigingen. Mensen konden lid worden en gebruikmaken van verschillende diensten, zoals cursussen voor moeders, kraamzorg, ziekenverzorging aan huis, verpleging van tuberculosepatiënten en het lenen van verpleegartikelen. Deze lokale kruisverenigingen zoals de Tilburgse Kruisvereniging en Regionale Kruisvereniging Midden-Brabant zijn later verenigd in Ledenvereniging Thebe Extra.

Door de jaren heen kwamen er nieuwe wetten en hadden mensen andere zorgbehoeften. Als u nu hulpvragen heeft, kunt u voor het één hier terecht en voor het ander weer daar. Best ingewikkeld soms… Ledenvereniging Thebe Extra biedt zelf geen zorg, maar zorgt wel voor vele extra’s.

Zo wijzen onze ledenconsulenten u graag de weg naar de juiste aanbieders op het gebied van leven, gezondheid, wonen, welzijn en welbevinden. Het is de laatste jaren steeds belangrijker dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En vaak wíllen ze dat zelf ook. Familie speelt een grotere rol. Voor niet-professionele hulp valt men eerst terug op mensen in de directe omgeving: de mantelzorgers. De inzet van vrijwilligers is ook onmisbaar. Ledenvereniging Thebe Extra helpt ook een handje, bijvoorbeeld met onze handige aan-huis-diensten.

En wist u dat wij net als de kruisverenigingen van 100 jaar terug ook cursussen aanbieden? Een compleet overzicht van ons aanbod vindt u op deze website. Een aanbod met een lange geschiedenis en waar u ook in de toekomst op kunt blijven rekenen.

088 374 75 76