Rijbewijskeuring
Goed voorbereid

Korting op rijbewijs-
keuring

Verplicht vanaf 75 jaar

Korting op rijbewijskeuring

Wordt u binnenkort 75 jaar en rijdt u nog met de auto? Of is er iets veranderd in uw gezondheid? Dan bent u verplicht om u medisch te laten keuren. Doet u dit niet, dan bent u niet langer bevoegd om een voertuig te besturen.

Veiligheid in het verkeer staat bovenaan, voor uzelf en voor andere weggebruikers. De keuring wordt uitgevoerd door een arts en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant.

Thebe Extra werkt hiervoor samen met RegelZorg. RegelZorg is al ruim 15 jaar hét adres op het gebied van rijbewijskeuringen en andere vervoer gerelateerde keuringen. Zij werken op ruim 250 locaties door heel Nederland met ruim 70 artsen die keuren voor RegelZorg.

Gezondheidsverklaring
De gezondheidsverklaring is ook te regelen via RegelZorg. De gezondheidsverklaring is aan te vragen via de website van Regelzorg, maar ook telefonisch via het landelijke nummer van RegelZorg: tel. 088 23 23 300.

Op verzoek kan RegelZorg ook een papieren gezondheidsverklaring naar u opsturen per post. U betaalt daarvoor € 51,50 incl. verzendkosten en handling fee.

De gezondheidsverklaring is ook digitaal aan te vragen bij het CBR. Dit is voordeliger, maar voor veel mensen ingewikkeld. 

Ledenvoordeel
Algemeen

Omdat RegelZorg met verschillende keuringsartsen werkt, verschilt de prijs per arts. U krijgt echter altijd € 5,- korting op uw rijbewijskeuring via Ledenvereniging Thebe Extra. U dient zich dan wel van tevoren via Thebe Extra telefonisch aan te melden voor de keuring. De korting achteraf verrekenen is niet mogelijk.

Tijdens de rijbewijskeuring wordt gekeken of iemand voldoet aan de wettelijke normen om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt:

  • De bloeddruk
  • De urine op (glucose) suiker
  • Het gezichtsvermogen
  • Of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig een motorvoertuig te besturen

Begin op tijd met de procedure: minstens 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt, minstens 5 maanden indien u wellicht langs een specialist moet. Voor meer informatie over de te volgen procedure, zie de website van RegelZorg.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de procedure in zijn werk gaat.

 

088 374 75 76