Historie van Ledenvereniging Thebe Extra

Een eeuw terug was er in Brabant veel armoede. Door slechte hygiëne lagen ziekten op de loer en stierven veel baby’s. Een wet moest besmettelijke ziekten bestrijden, maar door gebrek aan kennis en geld bij de gemeenten kwam van de uitvoering weinig terecht.

Burgemeesters, notarissen, plaatselijke dokters en geestelijk adviseurs gingen samenwerken. Zo ontstonden de eerste kruisverenigingen. Mensen konden lid worden en gebruikmaken van verschillende diensten, zoals cursussen voor moeders, kraamzorg, ziekenverzorging aan huis, verpleging van tuberculosepatiënten en het lenen van verpleegartikelen. Deze lokale kruisverenigingen zoals de Tilburgse Kruisvereniging en Regionale Kruisvereniging Midden-Brabant zijn later verenigd in Ledenvereniging Thebe Extra.

Door de jaren heen kwamen er nieuwe wetten en hadden mensen andere zorgbehoeften. Als u nu hulpvragen heeft, kunt u voor het één hier terecht en voor het ander weer daar. Best ingewikkeld soms… Ledenvereniging Thebe Extra biedt zelf geen zorg, maar zorgt wel voor vele extra’s.

Zo wijzen onze ledenconsulenten u graag de weg naar de juiste aanbieders op het gebied van leven, gezondheid, wonen, welzijn en welbevinden. Het is de laatste jaren steeds belangrijker dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En vaak wíllen ze dat zelf ook. Familie speelt een grotere rol. Voor niet-professionele hulp valt men eerst terug op mensen in de directe omgeving: de mantelzorgers. De inzet van vrijwilligers is ook onmisbaar. Ledenvereniging Thebe Extra helpt ook een handje, bijvoorbeeld met onze handige aan-huis-diensten.

En wist u dat wij net als de kruisverenigingen van 100 jaar terug ook cursussen aanbieden? Een compleet overzicht van ons aanbod vindt u op deze website. Een aanbod met een lange geschiedenis en waar u ook in de toekomst op kunt blijven rekenen.

Word nu lid!

  • Slechts € 16,- per jaar
  • Vele voordelen voor jong en oud
  • Hoe langer u lid bent hoe meer korting u krijgt
  • 4 keer per jaar Leefstijl magazine