Gemeente
Etten-Leur

De weg vinden in uw gemeente

Wat doen mensen voor elkaar in de gemeente Etten-Leur?

De weg vinden in de gemeente Etten-Leur: Thebe Extra helpt u daarbij. Op deze pagina vindt u informatie over waar u moet zijn bij welke instantie als u hulp nodig heeft of juist uw hulp wilt aanbieden als vrijwilliger.

Gemeente Etten-Leur
Luuk

Contact

Luuk is de ledenconsulent vanuit Thebe Extra. Hij is het aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Etten-Leur. Heeft u advies nodig of heeft u vragen over wonen, zorg of welzijn? Of zoekt u juist mogelijkheden voor het ontplooien van mooie initiatieven ter verbetering van buurt of wijk? Neem dan contact op met Luuk via tel. 088 374 75 76 tijdens kantoortijden of stuur een mail naar: ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Agenda & activiteiten Gemeente Etten-Leur

Thebe Extra is bij u in de buurt

19 sept 2024 Theaterlezing Zeg JA bij dementie
Etten-Leur

In samenwerking met de auteurs van het handboek ‘Zeg JA bij dementie’ Hanneke van de Pol en Freya Flach organiseren wij een interactieve lezing over dementie. Deze dames laten je op een leuke en humoristische manier zien hoe je echt contact maakt met mensen met een haperend brein. Een interactieve lezing met scènes uit de praktijk en oefeningen die het hele publiek mee kan doen.  Je leert hoe je echt contact krijgt en meer plezier beleeft aan de omgang met mensen met dementie. Ook is er een informatiemarkt met standjes. Deze avond is voor zorgprofessionals, mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met mensen met dementie. 

Tickets (gratis) zijn op dit moment nog niet te reserveren. Houd onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte wanneer je tickets kunt reserveren. Reserveren is verplicht.

Locatie: Theater De Nobelaer
Plaats: Etten-Leur
Datum: Donderdag 19 september
Tijd: Aanvang: 19.00 uur

Lokale initiatieven in de gemeente Etten-Leur

Onderstaand initiatief is mede mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

Heeft u een initiatief voor deze gemeente waarbij u ondersteuning nodig heeft om het op te zetten? We horen het graag! Of kent u een initiatief dat ontbreekt op deze pagina? Laat het ons weten via ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Samen Soepen

Samen lekkere soep maken en deze met buurtbewoners eten om elkaar zo beter te leren kennen. Dat is wat Samen Soepen is. Dit initiatief in Etten-Leur heeft het doel om mensen met elkaar te verbinden. Eind juni 2022 is Samen Soepen van start gegaan met behulp van een financiële bijdrage van Thebe Extra. 

Gemeente Etten-Leur

Wegwijs in gemeente Etten-Leur

Gemeentevoorzieningen

Iedereen die 65 jaar of ouder is, kan op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennismaken met cultuur, de sportverenigingen en sociale aanbieders in deze gemeente, zónder meteen ergens lid te hoeven te worden.

De gemeente Etten-Leur vindt het belangrijk om informatie over zorg en welzijn op één plek te kunnen vinden. Daarom heeft de gemeente de website Vraagwijzer Etten-Leur ontwikkeld. Hierop vindt u allerlei diensten en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. Denkt u bijvoorbeeld aan aanbieders van verzorging aan huis. Maar ook aan activiteiten in de buurt, zoals sportverenigingen. Bekijk ook eens het introductiefilmpje om te zien hoe Vraagwijzer werkt.

Mobiliteit

Ontmoeten

Welzijn

Wonen

Zorg

Regionale en nationale initiatieven

Brabant helpt elkaar

Een groep op Facebook waarbij inwoners van de provincie Noord-Brabant hulp kunnen vragen én aanbieden.

> Naar de facebookgroep

Luisterlijn

Heeft u het even moeilijk, voelt u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt, soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die ECHT naar u luistert of waarmee u kunt praten. Of u zoekt juist iemand die u niet persoonlijk kent. Bel 088-0767000 of via de chat op deluisterlijn.nl. 24/7 bereikbaar.

> Naar de luisterlijn.nl

Oranjefonds

Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Vraag een gratis kaartenset aan en stuur een kaartje!

> Naar het Oranjefonds.nl

Wehelpen.nl

Website voor hulpvraag en aanbod

> Naar wehelpen.nl

Voordeel bij u in de buurt

088 374 75 76