Hoe doen zij dat? | 30 mei 2024

Hoe doen
zij dat?

Uit Leefstijl Zomer 2022

Hoe doen zij dat?
Succes begint met een succesvol team

Als u wel eens in een voetbalstadion bent geweest, kent u de enorme bedrijvigheid tijdens een wedstrijd. Maar staat u er ook wel eens bij stil hoeveel werk er iedere dag achter de schermen wordt verzet? Wie ervoor zorgen dat de tribunes er elke keer weer netjes uit zien? Wie het zwerfvuil in en rondom het stadion opruimen? Of wie de artikelen in de fanshop weer aanvullen?

Met alles eromheen zijn veel mensen het hele jaar druk bezig. Zo ook bij voetbalclub Willem II uit Tilburg. Eén van de teams die zich achter de schermen hard inzet om allerlei klussen te klaren, bestaat uit 22 cliënten met een verstandelijke beperking van zorgverlener Amarant. Ze doen dat werk niet alleen voor Willem II, maar ook voor omliggende (sport)verenigingen zoals Atletiekvereniging Attila en Tennis & Padel Club Tilburg. Vervelen is er niet bij!

‘We steken onze handen flink uit de mouwen’

Ineke en Malou zijn werkbegeleidsters van de groep. ‘Voor iedereen is er een passende taak. Er zijn veel verschillende werkzaamheden. Het uitgangspunt is wat iemand kan. We werken samen aan individuele ontwikkeling, er is ruimte om te groeien. Door het werk hebben de cliënten een duidelijke dagstructuur en staan ze midden in de samenleving. Meedoen is waardevol. Maar het allerbelangrijkste is dat de cliënt en fijne werkdag heeft, zich prettig en veilig voelt, en weer voldaan met een grote glimlach naar huis gaat’. En dat lukt, geven de cliënten aan: ‘Het werk is leuk en soms zien we ook nog een bekende voetballer lopen.’

088 374 75 76