Hoe doen zij dat? | 26 mei 2022

Hoe doen
zij dat?

Uit Leefstijl Lente 2022

Hoe doen zij dat?
Stilzitten kent Gastrobar Rix niet

‘In september 2021 bestond mijn horecazaak Gastrobar RIX twee jaar! Wie had dat gedacht, na alle lockdowns die we als horeca hebben meegemaakt? Ons eenjarig jubileum konden we ook al niet groots vieren, dus bedacht ik toen wat anders.

We hebben twee dagen het reuzenrad, dat toen in Tilburg stond, afgehuurd en per gondeltje onze gasten voorzien van een heerlijk vijfgangendiner, consumpties en een gezellig praatje. Je zult in moeilijke periodes mee moeten bewegen’, aldus eigenaar Ricky Spijkers. ‘Ik kan dat. Ik vergelijk mezelf als jonge ondernemer wel eens met een speedboot met weinig bagage die snel
kan draaien, in tegenstelling tot grotere schepen met veel bagage.

‘Ik zie mezelf wel eens als een speedboot’

Ricky Spijkers van Gastrobar Rix

Deze tijd vraagt veel aanpassingsvermogen, maar we leggen de focus op creatieve oplossingen om onder de aandacht te blijven. Van het eerste virtual reality-restaurant van Nederland tot het bereiden van ons inmiddels beroemde specialiteit pasta truffel met warme parmezaanse kaas, bij de voordeur van mensen. We hebben daarnaast zelf bier gebrouwen, een uniek stroopwafel concept opgezet en onze koks komen
bij u thuis een diner koken voor een klein gezelschap. Je kunt het zo gek niet bedenken. Natuurlijk hoop ik van niet, maar ik denk dat we de komende jaren, en dan met name in de winter, nog ‘last’ blijven houden van corona. Daar moeten we onze bedrijfsvoering op aanpassen. Maar met een positieve manier van denken, actief ondernemen en de bereidwilligheid van onze gasten die de horeca blijven ondersteunen, komen we er wel.’

Chefkok Ricky Spijkers voor Gastrobar Rix
088 374 75 76