Blog | 19 juli 2024

Leefstijl
Graag gedaan

Uit Leefstijl Lente 2022

Graag gedaan: Oosterhout voor elkaar

In Leefstijl lichten we iedere editie iemand uit die iets voor een ander doet. In deze editie: Rosalinde en Lotte coachen jonge vrijwilligers

‘Oosterhout voor elkaar’ brengt vrijwilligers en mensen die hulp zoeken bij elkaar. Ook jongeren kunnen als vrijwilliger veel betekenen voor de maatschappij. Met een ‘Traineeship’ laten we hen kennismaken met verschillende taken en organisaties.

Door elke twee maanden te wisselen, leren ze nieuwe mensen kennen, doen ze werkervaring op en ontdekken ze waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Aan het eind krijgen ze een certificaat waarop staat wat ze gedaan hebben en wat hun kwaliteiten zijn. Goed voor hun cv.

‘Uit ervaring weet ik hoe het is om je familie te missen’ Het werk is erg leuk, soms ook stressvol omdat er zoveel van afhangt. Ik wil het goed doen voor mijn cliënten, want ze hebben al zoveel meegemaakt. Er

Met dit project kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar bovendien ervaren dat je er niet veel tijd in hoeft te steken. Met een bezoekje en een praatje kan je iemand al een leuke dag bezorgen. De waardering is groot, ook al doe je iets kleins. En het is heel waardevol voor je eigen ontwikkeling. Daarom doen wij zelf naast werk en studie ook vrijwilligerswerk.

088 374 75 76