Sponsorproject

Tilburg Castle

Een spelochtend en -middag gebaseerd op populaire Aziatische tv-shows Takeshi’s Castle en Squid Games.

Een speldag door eenzame jongeren

Heeft u wel eens gehoord van Takeshi’s Castle en Suid Games? Deze Aziatische spelshows blijken erg populair te zijn onder jongeren. Zo ook bij Avondje Uit 013-deelnemer Ciss. Hij kwam op het idee om deze spelen naar een Tilburgse variant te vertalen… ‘Tilburg Castle’. 

Samen met tientallen andere Tilburgse jongeren – onder begeleiding van Avondje Uit 013 en R-Newt – nam hij de organisatie op zich. Jongeren die bij Avondje Uit 013 of R-Newt zijn aangesloten, zijn vaak psychisch kwetsbaar, gaan soms niet naar school of hebben weinig sociale contacten. Door op deze manier samen te werken, werkten ze aan een maatschappelijk doel, konden ze hun sociale vaardigheden verder ontwikkelen en stapten ze in veel gevallen over hun angsten heen. Wat een mooie opbrengst!
.
De kaarten waren in no-time uitverkocht en maar liefst 100 jongeren gingen de strijd met elkaar aan. Mede door een financiële sponsorbijdrage van Thebe Extra konden extra veel goede ideeën van de jongeren uitgevoerd worden en kwam het allemaal samen op 18 september 2022 in het Spoorpark in Tilburg… outdoor luchtkussenattracties, een traditionele Aziatische leeuwendans en een Japanse karaoke.
.
Avondje Uit organiseert zinvolle ontmoetingen voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden. Zij organiseren diverse vrijetijdsactiviteiten die gericht zijn op het maken van langdurige sociale contacten tussen deelnemers van 16 tot 35 jaar.
.
R-Newt is daar waar jongeren en kids zijn… op straat, op scholen, in jongerencentra en online. Ze organiseren activiteiten, ondersteunen bij het opzetten van een event, zijn er om gezellig te kletsen en bieden een luisterend oor.
.
Organisaties die helemaal passen in de missie en visie van Thebe Extra… beter zorgen voor jezelf en voor elkaar!
.

 

Terug naar het overzicht