Sponsorproject Sterrentocht Tilburg

Een evenement met licht als centraal thema

Sponsorproject Sterrentocht Tilburg

Op 6 januari 2024 trok voor de tweede keer de Tilburgse Sterrentocht door de binnenstad van Tilburg. De Tilburgse Sterrentocht heeft zich ontwikkeld tot een groot evenement met licht als centraal thema in de donkerste tijd van het jaar en wordt gezien als een eigentijdse invulling van Driekoningen. Het evenement is een vrijwilligersactiviteit dat mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds van Thebe-Extra.

De Tilburgse Sterrentocht wordt georganiseerd door Stichting Het Vierde Geschenk. Deze stichting brengt de volgende idealen in de praktijk: solidariteit, samen delen, gelijkwaardigheid, iedereen doet ertoe en iedereen doet mee. De organisatie kent tientallen vrijwilligers en er doen maar liefst 151 nationaliteiten mee. Omdat Thebe Extra deze inclusie van verschillende culturen zo belangrijk vindt, is er een bedrag van € 1000,00 gesponsord. Dit bedrag is o.a. besteed aan lampionnen, sculpturen, lichtsnoeren, lampjes, rommelpot, kostuums en een bakfiets.

Succes- en lichtvolle tweede editie
In de tocht zelf liepen naar schatting 600 mensen mee, waarvan 200 kinderen. Kenmerkend voor de Tilburgse Sterrentocht zijn de lichtobjecten die worden meegevoerd. Deze werden tijdens workshops onder leiding van kunstenaars en cultuurcoaches zelf gemaakt door honderden kinderen op scholen, in Ontdekstation013 en in wijkcentra als De Poorten en Spijkerbeemden.

Speelgoedbank
Stichting Het Vierde Geschenk is ook de drijvende kracht achter de Tilburgse Speelgoedbank. Tijdens de Tilburgse Sterrentocht werd speelgoed opgehaald waar kinderen van wie de ouders het niet zo breed hebben, blij mee worden gemaakt. Tientallen mensen die de Tilburgse Sterrentocht als toeschouwers bijwoonden hadden na een oproep speelgoed meegebracht, dat tijdens de parade werd ingezameld door ouders die samen met hun kinderen met bakfietsen meereden.

 

Terug naar het overzicht
088 374 75 76