Hulpmiddelen en mobiliteit

Lenen van loophulpmiddelen

26 weken lang

Lenen van loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen als rollators, looprekjes en krukken worden sinds 1 januari 2013 niet meer vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Ook kunt u ze niet langer aftrekken van de inkomstenbelasting. De overheid is van mening dat loophulpmiddelen bij het dagelijks leven horen en dat u die zelf moet betalen. Leden van Ledenvereniging Thebe Extra kunnen deze loophulpmiddelen gratis lenen bij de Medipoint thuiszorgwinkel of bij een uitleenpunt bij u in de buurt (maximaal 26 weken per loophulpmiddel).

Laat uw ledenpas zien in de winkel van Medipoint voor het lenen van loophulpmiddelen.

Algemeen
Ledenvoordeel

Heeft u een tijdje een loophulpmiddel nodig vanwege revalidatie of operatie. Bij de thuiszorgwinkels en uitleenpunten van Medipoint leent u gratis hulpmiddelen uit een geselecteerd assortiment hulpmiddelen: rollators, looprekjes en krukken. U kunt met uw ledenpas naar de thuiszorgwinkel of uitleenpunt gaan.

Medipoint heeft een aantal thuiszorgwinkels in Midden- en West-Brabant. U kunt de dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel of uitleenpunt vinden via de website van Medipoint: www.medipoint.nl.

Als lid van Thebe Extra kunt u de volgende loophulpmiddelen gratis (max. 26 weken) lenen:

  •  Krukken
  •  Eiffelkruk (wandelstok met vier poten)
  •  Looprek
  •  Rollator: er is 1 soort rollator die gratis uitgeleend wordt (lichtgewicht rollators vallen niet onder deze regeling)

Via de website van Medipoint kunt u meer informatie vinden over het lenen van hulpmiddelen.

088 374 75 76