E-health

Over e-zorg

E-zorg

E-zorg gaat over alle digitale mogelijkheden die bijdragen aan de behandeling, hulp of begeleiding in het zorgproces. Denk aan digitaal contact met een zorgverlener via beeldbellen of thuismetingen waarbij u zelf uw gezondheidswaarden meet en via een website of app deelt met uw zorgverlener.

 

Digitaal contact

De coronacrisis heeft slimme zorg en innovatie in een stroomversnelling gebracht. Zorgverleners kunnen uw gezondheid monitoren en zorg bieden op afstand. Beeldbellen met een arts is tegenwoordig heel normaal. Waarom naar een arts toegaan als dit niet direct noodzakelijk is. Natuurlijk is niet ieder consult op afstand mogelijk. Dit zal per situatie en per moment verschillen en volledig in overleg gaan met de  betreffende zorgverlener.

Bekijk ook de volgende website eens voor meer informatie:

Zorg van Nu

 

Thuismonitoring

Hoe fijn is het om thuis te kunnen herstellen van ziekte of niet voor iedere controle terug te hoeven naar het ziekenhuis. In steeds meer ziekenhuizen en bij steeds meer behandelingen (bijvoorbeeld bij COPD, diabetes, trombose en hartfalen) is dit mogelijk dankzij de inzet van thuismonitoring. Bij thuismonitoring wordt u op afstand in de gaten gehouden en begeleid. U meet thuis regelmatig uw waarden via eigen meetapparatuur en deelt deze met uw arts via een online portal of app en heeft vervolgens contact via chat, e-mail of beeldbellen. Patiënten zijn positief! Thuismeten geeft inzicht, rust en een veilig gevoel. Het is fijne gedachte dat mensen aan uw gezondheid denken en deze in de gaten houden.

Meer informatie over thuismonitoring kunt u vinden op de website van uw zorgverlener:

Amphia Ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

 

Terug naar de themapagina

 

088 374 75 76