E-health

Over e-services

E-services

E-services zijn diensten ondersteunend aan het zorgproces. Bijvoorbeeld het bekijken van uw medische gegevens via het patiëntenportaal, maar ook de mogelijkheid om zelf zaken te regelen, zoals het aanvragen van een herhaalrecept of het inplannen van een afspraak met uw arts.

 

Patiëntenportaal

Tegenwoordig bieden steeds meer zorgverleners de mogelijkheid om online toegang te krijgen tot uw medische gegevens via een patiëntenportaal. Zorgverleners zijn zelfs verplicht om u digitaal toegang te geven tot uw medische gegevens.

 

Heeft u al online toegang tot uw medisch dossier van het ziekenhuis?
Lees er meer over op de website van het ziekenhuis in uw regio.

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Amphia ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

Heeft u ook al online toegang tot uw medische gegevens van de huisarts?
Kijk op de website van uw huisarts of vraag ernaar.

Op de website Thuisarts.nl vindt u er meer informatie over.

 

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

De verwachting is dat straks iedereen al zijn eigen medische en gezondheidsgegevens online verzamelt in een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is vergelijkbaar met een patiëntenportaal, maar dan alle gegevens van al uw zorgaanbieders, op één veilige plek bij elkaar. Dit kan een app zijn en/of een website waar u in kunt loggen bij uw zorgverleners, uw gegevens kunt bekijken en opslaan en zelf de controle heeft over uw gegevens en met wie u deze wilt delen. U kunt zelf gezondheidsgegevens toevoegen zoals bijvoorbeeld waardes van thuismetingen (bloeddruk, hartslag of glucosemetingen).

Op de website van Zorg van Nu vindt u meer informatie over een PGO.

 

 

Terug naar de themapagina

 

088 374 75 76