E-health

Over e-services

E-services

E-services zijn diensten die het zorgproces ondersteunen. Bijvoorbeeld het bekijken van je medische gegevens via het patiëntenportaal, maar ook de mogelijkheid om zelf zaken te regelen, zoals het aanvragen van een herhaalrecept of het inplannen van een afspraak met je arts.

Patiëntenportaal

Tegenwoordig bieden steeds meer zorgverleners de mogelijkheid om online toegang te krijgen tot je medische gegevens via een patiëntenportaal. Zorgverleners zijn zelfs verplicht om je digitaal toegang te geven tot je medische gegevens.

Heb je al online toegang tot je medisch dossier van het ziekenhuis? Lees er meer over op de website van het ziekenhuis in jouw regio.

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Amphia ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

Heb jij ook al online toegang tot je medische gegevens van de huisarts? Kijk op de website van je huisarts of vraag ernaar.

Op de website Thuisarts.nl vind je er meer informatie over.

 

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

De verwachting is dat straks iedereen al zijn eigen medische en gezondheidsgegevens online verzamelt in een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Dit is vergelijkbaar met een patiëntenportaal, maar dan alle gegevens van al jouw zorgaanbieders, op één veilige plek bij elkaar. Dit kan een app zijn en/of een website waar je in kunt loggen bij je zorgverleners, je gegevens kunt bekijken en opslaan en zelf de controle hebt over je gegevens en met wie je deze wilt delen. Je kunt zelf gezondheidsgegevens toevoegen zoals bijvoorbeeld waardes van thuismetingen (bloeddruk, hartslag of glucosemetingen).

Op de website van Zorg van Nu vind je meer informatie over een PGO.

 

 

Terug naar de themapagina

 

088 374 75 76