Met e-informatie bedoelen we relevante, betrouwbare en vindbare informatie over gezondheidszaken, die helpt bij het voorkomen van, leren omgaan met en/of herstellen van ziekte of beperkingen. Er is veel informatie te vinden op internet. Maar hoe weet je of de informatie betrouwbaar is? Belangrijk is om te kijken naar de bron. Waar komt de informatie vandaan? Wie is de schrijver? Welke organisatie zit erachter? Is deze organisatie een autoriteit op dit gebied? Wordt er door andere websites verwezen naar de betreffende site of het betreffende artikel? Let dus goed op de betrouwbaarheid.
Hieronder vind je een aantal voorbeelden van e-informatie, betrouwbare websites waar je informatie kunt vinden over gezondheid.
Thuisarts.nl
Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid gemaakt door artsen.
Apotheek.nl
Betrouwbare informatie over medicijnen van de apothekers.
Kanker.nl
Een voorbeeld van een website over een specifieke aandoening of ziekte waar enerzijds betrouwbare informatie wordt aangeboden en anderzijds de mogelijkheid is om in contact te komen met ervaringsdeskundigen/lotgenoten. Andere voorbeelden zijn Harteraad, MSweb en nieren.nl.
Voedingscentrum
Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil je helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.
Gezondheidsplein.nl
Een betrouwbaar en onafhankelijk online platform voor informatie over je gezondheid, gecontroleerd door artsen en medisch specialisten.
Terug naar de themapagina