Wintersportblessures voorkomen
19 juli 2024

Voorkom wintersport-
blessures

Beter voorkomen dan genezen

Tips om wintersportblessures te voorkomen

Prachtige witte bergtoppen, de frisse berglucht en sportieve inspanningen. Veel mensen kijken ieder jaar uit naar de wintersportvakantie. Of u nu een beginnende skiër of ervaren snowboarder bent, met een goede voorbereiding verkleint u de kans op blessures en valpartijen. En mocht u toch een harde val maken, dan is Medipoint er om u te ondersteunen bij het herstel.

Goed voorbereid de sneeuw in
Skiën en snowboarden zijn sporten waarbij voornamelijk de been- en rugspieren worden belast. Door in de weken voor de vakantie meer te bewegen, zult u minder last krijgen van spierpijn tijdens de vakantie. En het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Loop de trap een aantal keer achter elkaar op en af en begin de dag met een aantal kniebuigingen. Als het lukt om twee keer in de week een uur intensief te bewegen, zoals stevig wandelen, zwemmen of fietsen, verbetert uw conditie al enorm.

>Meer tips vindt u op de website van Medipoint

Ledenkorting bij Medipoint

Leden van Thebe Extra ontvangen 15% korting bij de winkels van Medipoint en lenen gratis loophulpmiddelen zoals elleboogkrukken, eiffelkrukken, rollators en looprek.

>Meer informatie

088 374 75 76