Donatie aan Voedselbank
Nieuws | 30 mei 2024

Grote donatie voor de Tilburgse Voedselbank

Thebe Extra doneert € 107.900,-

Donatie van ruim een ton aan Tilburgse Voedselbank

Op donderdagmiddag 19 mei overhandigde Ledenvereniging Thebe Extra een cheque ter waarde van € 107.900,- aan Stichting Tilburgse Voedselbank. De stichting gaat dit geld gebruiken voor de aanschaf van een grote vrachtauto, twee heftrucks, tien computers, een wandkoelcel en een elektrische stapelaar.

Namens het bestuur van Thebe Extra overhandigt de heer Cock Vermolen de cheque. “We zijn heel blij met dit bedrag”, laat vicevoorzitter Marc Vintges van de Voedselbank weten die de cheque in ontvangst neemt. “Bijna de helft van deze donatie gaat naar een andere vrachtauto. Onze huidige vrachtwagen is erg verouderd en moet vervangen worden. Wekelijks halen we met deze vrachtauto groente en fruit op bij de telers uit Poeldijk in het Westland. Zelfs uit Brussel halen we voedsel op. Alles wat wij ontvangen van supermarktketens en andere leveranciers distribueren we niet alleen binnen de regio Tilburg, maar over heel Noord-Brabant en Zeeland. Zo kunnen we dus heel veel mensen helpen die om wat voor reden dan ook in de financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen eten kunnen betalen. Wij zijn één van de tien landelijke distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Deze donatie is meer dan welkom.”

Ondersteuning van projecten
Thebe Extra wil een actieve bijdrage leveren om ons motto ‘Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar’ in de praktijk te brengen in ons werkgebied West- en Midden-Brabant. Met het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra steunen wij maatschappelijke projecten in ons werkgebied die de sociale binding, ontmoeting, welzijn en/of leefbaarheid in de lokale samenleving bevorderen.

088 374 75 76