Gemeente Goirle

OpStapbus
Goirle-Riel

De OpstapBus is voor zelfstandig wonende senioren die er samen met de bus op uit gaan om leuke uitjes te beleven. Ook voor mensen die minder mobiel zijn.

Samen op pad met de OpStapbus

In Goirle-Riel vertrekt meerdere keren per week de OpStapbus met aan boord een aantal senioren die er samen op uittrekken. De bestemming wisselt elke rit… een grand-café, muziek- of dansmiddag, het tuincentrum, een museum, het theater of bestemming onbekend voor diegenen die zich graag laten verrassen. Het doel is om de eenzaamheid te parkeren, mooie herinneringen te maken en de zelfredzaamheid te vergroten.

.
Het programma van de Opstapbus is elke maand anders. U kiest zelf waar u zich voor aanmeldt. Voor elke beurs is er gelegenheid tot deelname. De negen-persoons-bus haalt u op en zet u weer voor de deur af. U bent dus altijd verzekerd van een klein en overzichtelijk gezelschap.

Aan het woord is Gerard van der Aa, penningmeester en initiatiefnemer OpStapbus:
“Het is ontzettend mooi om te zien om te zien dat mensen tijdens zo’n uitje naar elkaar toe trekken. We kijken niet in wat voor situatie iemand zit, iedereen is welkom. Voorwaarde is wel dat mensen zelfredzaam zijn. Natuurlijk mag een rollator of opvouwbare rolstoel mee, we hebben alleen geen zorgachtergrond. De reacties van de deelnemers zijn hartverwarmend. Sommigen zeiden: “het maakt me niets uit waar we naar toe gaan. Nu ik het huis uit ben, begint het feest en dat duurt totdat jullie mij weer thuis afzetten.”. Kijk… daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Benieuwd naar het actuele programma?
Breng dan snel een bezoekje aan de website.
.
Meer info en aanmelden
.
.

Terug naar het overzicht

 

Goed voorbeeld doet volgen!

Wilt u ook graag iets voor anderen betekenen… wij ondersteunen met plezier. In de vorm van kennis, het inzetten van onze netwerk of wellicht met een financiële tegemoetkoming. 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze projectcoördinatoren!

Binnen Thebe Extra houden onze projectcoördinatoren, Annemarieke (foto links) en Jolieke (foto rechts), zich o.a. bezig met lokale initiatieven. Zij begeleiden u graag en denken altijd in mogelijkheden. Doe gerust een beroep op ze.
.
Ze zijn te bereiken via  e-mail: stimuleringsfonds@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76