Soorten alarmeringen

Mobiele alarmering en alarmering met thuisstation uitgelegd

Soorten alarmeringen

Mobiele personenalarmering en personenalarmering met een thuisstation zijn twee verschillende benaderingen van persoonlijke veiligheidssystemen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder leggen we beide soorten alarmeringen uit.

Mobiele personenalarmering

Bij mobiele personenalarmering draagt de persoon een draagbaar apparaat bij zich dat verbinding kan maken met een alarmcentrale of een vooraf ingestelde contactpersoon. Dit draagbare apparaat kan een apparaat zijn dat lijkt op een afstandsbediening of een klein draadloos apparaat dat bijvoorbeeld om de nek wordt gedragen. Als de persoon hulp nodig heeft, kan hij/zij op een knop drukken op het apparaat om een alarm te activeren. Een voordeel van mobiele personenalarmering is dat het de gebruiker in staat stelt om hulp in te roepen, zelfs wanneer hij/zij niet thuis is. Het biedt mobiliteit en flexibiliteit. Via Ledenvereniging Thebe Extra kun je gebruik maken van het mobiele alarmeringssysteem Hello Buddy.

Personenalarmering met thuisstation

Personenalarmering met een thuisstation omvat meestal een basisstation dat is aangesloten op het thuisnetwerk en één of meerdere draadloze alarmknoppen die aan de gebruiker worden verstrekt. Wanneer de alarmknop wordt ingedrukt, wordt er een signaal naar het thuisstation gestuurd, dat vervolgens een melding doorgeeft aan de vooraf ingestelde contacten of aan een meldkamer. Dit systeem werkt doorgaans alleen binnen het bereik van het thuisstation, dus het biedt geen bescherming buiten het huis, tenzij er extra voorzieningen zijn getroffen, zoals het koppelen met een mobiel apparaat. Personenalarmering met thuisstation is over het algemeen geschikt voor mensen die het grootste deel van hun tijd thuis doorbrengen en voornamelijk behoefte hebben aan ondersteuning binnen hun huiselijke omgeving. De personenalarmering van Thebe verloopt via een apparaatje dat op je vaste telefoonlijn of modem wordt geïnstalleerd om contact te maken met de zorgcentrale.

088 374 75 76