Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • Druk, druk, druk en bent u ook nog mantelzorger? 

  Druk, druk, druk en bent u ook nog mantelzorger? 

  • Lokale burgerinitiatieven

  Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand oud en bijna iedereen zit weer in de vertrouwde meestal drukke regelmaat van de dag. Maar juist nu, in de nog donkere wintermaanden zijn er ouderen, die veelal alleen de dag doorbrengen. Mantelzorgers/ familieleden doen wat ze kunnen om hen bij te staan. Zij kunnen echter niet altijd elke dag aanwezig zijn. Maar er is nog meer mogelijk...

 • Stoute Schoenen organiseert informatiebijeenkomst over nieuwe cursus!

  Stoute Schoenen organiseert informatiebijeenkomst over nieuwe cursus!

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op dinsdag 19 februari organiseert Stoute Schoenen i.s.m ContourdeTwern en de Bibliotheek, in Wijkcentrum de Heyhoef (Reeshof) een informatiebijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie en gebakje, informeren wij u over de inhoud en werkwijze van een nieuwe cursus kunstactiviteiten. 

  De kunstprofessionals van Stoute Schoenen organiseren kunstactiviteiten, die aansluiten bij uw mogelijkheden en zij dagen u uit uw (verborgen) talenten te ontwikkelen! 

 • Expositie Stichting Stoute Schoenen geopend

  Expositie Stichting Stoute Schoenen geopend

  • Lokale burgerinitiatieven

  Donderdag 10 januari is in Wijkcentrum ’t Sant de derde expositie van Stichting Stoute Schoenen geopend, met bijzondere kunstwerken. De werken zijn namelijk het eindresultaat van een serie kunstworkshops met ouderen uit Tilburg. Tijdens de workshops van Stoute Schoenen werken de deelnemers met kunstvormen als illustratie, textiel en theater, maar ook literatuur.

 • 'Vierkoningen' schenken ingezameld speelgoed aan kinderen onder de armoedegrens

  'Vierkoningen' schenken ingezameld speelgoed aan kinderen onder de armoedegrens

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op zaterdag 5 januari is in Tilburg een Driekoningenintocht gehouden. Waar in het Bijbelverhaal de koningen met zijn drieën kwamen, vertegenwoordigde zaterdag een groep enthousiaste Tilburgse kinderen een vierde koning. Naast het traditionele goud, wierook en mirre bracht de vierde koning speelgoed mee dat de afgelopen periode is ingezameld door kinderen van Basisschool Christoffel en van de Montessorischolen De Elzen en De Petteflet tijdens het project Het Vierde Geschenk. Het Vierde Geschenk is een initiatief van Stichting Hasseltse Kapel, O.L.Vrouw ter Noodkapel en Stichting Petrus Donders Tilburg.

 • Kerstsfeer floreert tijdens zondag matinee in Galder!

  Kerstsfeer floreert tijdens zondag matinee in Galder!

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op zondag 9 december vond in de Sint Jacobskapel in Galder een bijzonder concert plaats. Het zondag matinee met de naam 4 Generaties Verlichten kerst was een sfeervolle weergave van hoe 4 verschillende generaties op hun eigen manier het kerstfeest beleven.

 • ‘Kwispellezen’ genomineerd voor Van Dale Woord van het Jaar 2018!

  ‘Kwispellezen’ genomineerd voor Van Dale Woord van het Jaar 2018!

  • Lokale burgerinitiatieven

  Het woord kwispellezen is door de Van Dale in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek genomineerd voor Woord van het Jaar 2018. Kwispellezen is een project van Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Hulphond waarbij kinderen uit groep 3 en 4 voorlezen aan een speciaal opgeleide hond.

 • Verwendag voor mantelzorgers Gilze-Rijen groot succes!

  Verwendag voor mantelzorgers Gilze-Rijen groot succes!

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op donderdag 8 november organiseerde Lokaal Steunpunt Mantelzorg Gilze en Rijen in het kader van de Dag van de Mantelzorg een verwendag voor alle mantelzorgers van de gemeente. Ruim 200 mantelzorgers werden de hele dag in de watten gelegd door een enthousiast team van vrijwilligers.

 • Eropuit in Waspik ontvangt financiële bijdrage van Ledenvereniging Thebe Extra

  Eropuit in Waspik ontvangt financiële bijdrage van Ledenvereniging Thebe Extra

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op 5 juli 2018 heeft Eropuit in Waspik een financiële bijdrage ontvangen van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra. Deze bijdrage is bestemd voor het organiseren van een Stranddag op 17 augustus 2018. Deze dag is onderdeel van een programma om de eenzaamheid van mensen tijdens de zomermaanden te beperken en laagdrempelig contact met anderen mogelijk te maken.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!