Oor voor elkaar

De ledenconsulenten van Thebe Extra zijn er voor u… voor al uw vragen, het geven van advies of om een luisterend oor te bieden.

Vragen over Mantelzorg?

De ledenconsulenten van Thebe Extra zijn er voor u. Met het beantwoorden van uw vragen, het geven van advies of het bieden van een luisterend oor helpen ze u verder als u stukloopt in het landschap dat ‘mantelzorg’ heet. We laten onze collega Mariëlle Straatman aan het woord over wat zij en haar collega-consulenten kunnen betekenen.

“Mijn moeder heeft Alzheimer,” hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Ik merkte aan alles dat mevrouw niet wist wat ze moest doen en waar te beginnen, daarom belde ze uiteindelijk Thebe Extra. Haar moeder is tenslotte lid. Het werd een lang en prettig gesprek. Ze vertelde, ging al bellend haar kinderen van school halen en bleef maar vertellen. Ik gaf haar tips, dacht met haar mee, maar wat ik vooral deed, was luisteren. “Wat fijn dat ik de juiste heb gebeld, dank je wel,” was haar antwoord daarop.

“Er hoeft niet altijd een vraag, probleem of oplossing te zijn. Soms is alleen luisteren precies genoeg.”

Steeds vaker krijgen wij als ledenconsulenten dit soort telefoontjes, ook omdat er steeds meer zorg bij mensen komt te liggen. Geen vraag is te gek, dat geven wij ook aan. Door te luisteren, mee te denken en te zoeken, hebben we mevrouw op weg kunnen helpen en met een voldaan gevoel het gesprek af kunnen sluiten. Dat maakt mijn werk als ledenconsulent ook waardevol. Je weet nooit wie je aan de telefoon krijgt en wat de vraag zal zijn. Soms is de onderliggende boodschap eigenlijk iets heel anders en is een luisterend oor al voldoende.

.
Neem contact op met onze ledenconsulenten

 

Informatie over mantelzorg

Mantelzorg gaat ons allemaal aan. Thebe Extra is er om u te ondersteunen, want u staat er zeker niet alleen voor. Durf om hulp te vragen, we delen onze kennis en expertise graag! 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze ledenconsultenten!

Als u vragen heeft of u wilt meer informatie over mantelzorg, neem dan gerust contact op met één van onze ledenconsulenten. Zij kijken naar uw situatie en helpen u graag op weg.

Ze zijn te bereiken via e-mail: ledenconsulent@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.