Mantelzorg

Mantelzorg
makelaar

Als mantelzorger hoef je het niet allemaal alleen te doen. Een mantelzorgmakelaar kan u ondersteunen en ontlasten rondom de zorgtaken van uw naaste. Hoe en waarmee? Dat vertellen we u graag!

De rol van een mantelzorgmakelaar

Als mantelzorger heeft u al genoeg aan uw hoofd… begeleiden, gezelschap houden, persoonlijke verzorging, ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, administratie. Daarnaast krijgt u ook te maken met wet- en regelgeving, loketten voor zorgaanvraag en diverse formulieren. Kortom, mantelzorg gaat veel verder dan het verlenen van zorg alleen.

Om u te helpen, kunt u een beroep doen op een mantelzorgmakelaar. Dit is een onafhankelijke professional die goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving op het gebied van zorg en welzijn, wonen, financiën, arbeid etc. Hij of zij neemt de regeltaken op deze vlakken (deels) uit handen, waarbij u als mantelzorger altijd zelf de regie houdt. Daarnaast bieden zij een luisterend oor en kijken zij samen met u wat er nodig is om overzicht en balans te houden in uw eigen leven.

Een mantelzorgmakelaar kan u o.a. ondersteunen bij:

  • Zoeken, aanvragen en regelen van zorg
  • Op de hoogte stellen van wetten, regels en voorzieningen
  • Informeren over verzekeringen
  • Invullen van formulieren
  • Onderhouden van contact met uitkerende instanties
  • Bemiddelen tussen mantelzorger en werkgever
  • Op orde brengen van de administratie
  • Opstellen van bezwaarschrift of klachten
  • Organiseren van persoonlijke opvang, woningaanpassingen

Op zoek naar een mantelzorgmakelaar?
De ledenconsulenten van Thebe Extra werken samen met diverse mantelzorgmakelaars in Midden- en West-Brabant. Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan mantelzorghulp vanuit een mantelzorgmakelaar? Neem dan contact op met onze ledenconsulenten. Vanuit uw situatie kunnen zij met u meedenken en u doorverwijzen naar een mantelzorgmakelaar.

Ledenvoordeel en vergoeding
Thebe Extra biedt korting op een intakegesprek met een mantelzorgmakelaar.  

.
Ik ben op zoek naar een mantelzorgmakelaar

 

Informatie over mantelzorg

Mantelzorg gaat ons allemaal aan. Thebe Extra is er om u te ondersteunen, want u staat er zeker niet alleen voor. Durf om hulp te vragen, we delen onze kennis en expertise graag! 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze ledenconsultenten!

Als u vragen heeft of u wilt meer informatie over mantelzorg, neem dan gerust contact op met één van onze ledenconsulenten. Zij kijken naar uw situatie en helpen u graag op weg.

Ze zijn te bereiken via e-mail: ledenconsulent@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76