Mantelzorg
instructie-
filmpjes

Korte en praktische filmpjes die u helpen bij de dagelijkse verzorging van uw naaste.

Instructiefilmpjes voor mantelzorgers

Zorgt u voor een naaste en komen er steeds meer dagelijkse zorgtaken op uw schouders te liggen en twijfelt u wel eens of u die goed en handig uitvoert? Laat u op weg helpen met deze handige instructiefilmpjes! En bedenk… uw naaste vindt het fijn om de dagelijkse handelingen, met een beetje hulp van u, zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Dat geeft zelfvertrouwen en structuur aan de dag.


Helpen bij het aan- en uitkleden

Helpen bij het aankleden op bed

Helpen bij het uitkleden op bedHelpen bij het wassen op bed

Helpen met veilig douchen

Helpen bij naar het toilet gaanHelpen bij het aanreiken van medicijnen

Helpen bij het puffen (inhaleren)

Het aan- en uittrekken van steunkousen


Een aantal van bovenstaande filmpjes zijn tot stand gekomen door Watsnjoe, een unieke samenwerking van Thebe, De Wever en Mijzo. Zij hebben het idee opgepakt om voor een aantal eenvoudige handelingen instructiesfilmpjes voor mantelzorgers te maken. U kunt ze ook vinden op: https://watsnjoe.nl/instructiefilmpjes-voor-mantelzorgers/

Informatie over mantelzorg

Mantelzorg gaat ons allemaal aan. Thebe Extra is er om u te ondersteunen, want u staat er zeker niet alleen voor. Durf om hulp te vragen, we delen onze kennis en expertise graag! 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

Ontmoet onze ledenconsulenten!

Als u vragen heeft of u wilt meer informatie over mantelzorg, neem dan gerust contact op met één van onze ledenconsulenten. Zij kijken naar uw situatie en helpen u graag op weg.

Ze zijn te bereiken via e-mail: ledenconsulent@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76