Mantelzorg
administratie

Bij mantelzorg draait het niet alleen om de directe zorg van een naaste, er komt ook een hoop administratie bij kijken. Thebe Extra helpt u het overzicht te bewaren.

Mantelzorg en administratie

Mantelzorg is zoveel meer dan het zorgen voor een naaste. Administratief komt er ook veel op u af. Laat u goed adviseren en wegwijs maken, het voorkomt een hoop administratieve rompslomp en frustratie… een aantal belangrijke zaken op een rijtje.


Mantelzorg

Schakel een mantelzorgmakelaar in

Doe een beroep op een onafhankelijke professional die goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving op het gebied van o.a. financiën en admnistratie. Hij of zij neemt de regeltaken op deze vlakken (deels) uit handen, waarbij u als mantelzorger altijd zelf de regie houdt.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Met een PGB koopt u zelf zorg in en bepaalt u zelf van welke organisatie of personen. Dat kan voordelen hebben en geeft u veel vrijheid. Van de andere kant vraagt het ook om verplichtingen zoals het bijhouden van de administratie en het betalen van de zorgverleners.

Zorg ontvangen via zorg in natura (ZIN)

Met ZIN loopt de inkoop en administratie via een zorgkantoor, die op hun beurt weer afspraken heeft gemaakt met zorgaanbieders. Wel maakt u zelf afspraken met de gecontracteerde zorgaanbieders over de zorg die er nodig is voor uw naaste. U kent hem of haar natuurlijk het beste.


Belangen behartigen via volmacht

Als u de geldzaken, medische handelingen of persoonlijke wensen van uw naaste wilt behartigen, kunt u optreden als gevolmachtigde. U legt deze afspraken vast via een levenstestament, opgesteld door een notaris. Het is ook mogelijk deze taak te delen met andere gevolmachtigden.

Bewindvoerderschap... wanneer?

Is diegene voor wie u zorgt niet meer wilsbekwaam en is er geen volmacht via een levenstestament geregeld, dan is het nodig beschermingsbewind te regelen via de kantonrechter. Als bewindvoerder behartigt en beheert u de financiële zaken en het vermogen van uw naaste.

Professioneel beschermingsbewind

De ziekte en zorg van uw naaste kan financieel ingrijpende gevolgen hebben... hulpmiddelen, eigen bijdragen, minder inkomsten door verlies van werk. Een professioneel bewindvoeder kent de wegen en zoekt uit op welke regelingen je (naaste) een beroep kan doen.

Informatie over mantelzorg

Mantelzorg gaat ons allemaal aan. Thebe Extra is er om u te ondersteunen, want u staat er zeker niet alleen voor. Durf om hulp te vragen, we delen onze kennis en expertise graag! 

.

Bekijk hoe we u kunnen helpen!

.

Meer weten?

.

Ontmoet onze ledenconsultenten!

Als u vragen heeft of u wilt meer informatie over mantelzorg, neem dan gerust contact op met één van onze ledenconsulenten. Zij kijken naar uw situatie en helpen u graag op weg.

Ze zijn te bereiken via e-mail: ledenconsulent@thebe-extra.nl of telefonisch via 088 – 374 75 76.

088 374 75 76